Rezne na cibuľke: Nikdy som nevyskúšal jemnejšie a chutnejšie mäsko!

Rezne na cibulke sú jednoduché jedlo, ktoré zvládne pripraviť každý. Je to skvelá voľba na rodinné oslavy, ale aj na bežné dni, keď chcete dopriať sebe a svojim blízkym chutný a výživný obed alebo večeru.

Jemný teľací rezeň na omáčke, ktorý sa vám bude rozplývať na jazyku.

 

 

Keď sme doma už prejedení klasickými rezňami, je ten správny čas na prípravu tejto šťavnatej verzie.

Exkluzívny recept na teľací rezeň na prírodno z portálu recepti-i-zdravlje.

Rezne na cibulke sú jednoduché jedlo, ktoré zvládne pripraviť každý. Je to skvelá voľba na rodinné oslavy, ale aj na bežné dni, keď chcete dopriať sebe a svojim blízkym chutný a výživný obed alebo večeru.

Potrebujeme:

600 g teľacích plátkov

6 cibúľ

3 strúčiky cesnaku

2 PL hladkej múky

soľ

mleté čierne korenie

Príloha (voliteľné):

 

 

Knedľa

Varené alebo pečené zemiaky

Zemiaková kaša

Ryža

Cestoviny

Postup:

Mäso si najskôr nakrájame na tenšie plátky.

 

 

Teľacie plátky vyklepeme. Osolíme, okoreníme a obalíme v múke.

Na panvici zohrejeme olej.

Rezne opečieme z oboch strán a poukladáme na tanier.

Na tom istom oleji osmažíme cibuľu nakrájanú plátky.

Pridáme múku a nadrobno nakrájaný cesnak. Zalejeme vodou a trochu podusíme.

Potom pridáme soľ a rezne vložíme do omáčky. Na miernom ohni dusíme, kým rezne nezmäknú.

 

 

Môžeme servírovať.

Ako rezne podávať?

Rezne na cibulke sa výborne hodia k viacerým prílohám.

Akú prílohu vybrať?

K prírodným reznom sa hodí široká škála príloh, ktoré dokážu vytvoriť vyvážené a chutné jedlo. Výber prílohy závisí od vašich preferencií.

Klasické kombinácie sú napríklad zemiaková kaša, opekané zemiaky, ryža alebo cestoviny. Výborne sa hodí  tomuto jedlu hodí aj dusená kapusta alebo červený kaleráb.

 

 

Pre ľahší variant môžete zvoliť zeleninový šalát alebo pečené zemiaky. Ak chcete niečo originálnejšie, skúste k reznom podávať kuskus, quinoa alebo bulgur. Tieto obilniny dodajú jedlu viac bielkovín a vlákniny.

Pri výbere prílohy zvážte aj sezónnosť. V lete sú ideálne ľahšie prílohy ako grilovaná zelenina alebo šalát. V zimných mesiacoch sa zase hodia teplé prílohy ako knedle alebo kapusta.

Tipy:

Mäso: Môžete použiť aj iné druhy mäsa, napríklad bravčové alebo hovädzie.

 

 

Zelenina: Do omáčky môžete pridať aj inú zeleninu ako napríklad mrkvu alebo zeler.

Omáčka: Ak chcete omáčku zahustiť, pridajte trochu hladkej múky rozmiešanej vo vode.

Korenenie: Experimentujte s rôznymi druhmi korenia a vytvorte si vlastnú chuťovú kombináciu.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes