Inovatívny recept na sýty kurací vývar s dokonalými krupicovými knedličkami, ktorý vám pohladí chuťové bunky.
U nás si bez tejto obľúbenej polievky nevieme predstaviť nedeľný obed.
Fantastický recept na najchutnejšiu kuraciu polievku s knedličkami z youtube kanála Mikina Kuhinja.
Potrebujeme:
Na polievku:
2 l vody
3 mrkvy
2 stredné zemiaky
1 koreň petržlenu
2 kocky z nakrájaného zeleru
500 g kuracieho mäsa (stehno, chrbát)
1 ČL vegety
1 ČL soli
Na knedličky:
1 vajce
1 PL rastlinného oleja
1/3 ČL soli
1/2 ČL prášku do pečiva
7 PL krupice
Postup:
Do hrnca vložíme ošúpanú zeleninu a kuracie mäso.
Nalejeme vodu, ochutíme soľou a vegetou.
Prekryjeme a po zovretí varíme 30 minút.
Potom z hrnca vyberieme zeleninu a mäso. Uvarenú zeleninu roztlačíme vidličkou.
Z kuracieho mäsa odstránime kožu a mäso oddelíme od kosti.
Potom mäso nakrájame na malé kocky a pridáme do taniera so zeleninou.
Keď vývar v hrnci začne vrieť, pridáme mäso so zeleninou a zamiešame.
Pripravíme knedličky: v malej miske rozšľaháme vajíčko.
Pridáme soľ, prášok do pečiva, krupicu a dobre premiešame.
Nakoniec pridáme olej a zamiešame.
Lyžicu namočíme do horúceho vývaru, naberieme zmes na knedličky a vložíme do horúcej polievky.
Polievku prikryjeme a varíme 10 minút. Hotovú polievku dochutíme petržlenovou vňaťou.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: