Knedličky do polievky: Ako pripraviť najlepšie a najjemnejšie knedličky do polievky?

U nás si bez tejto obľúbenej polievky nevieme predstaviť nedeľný obed.

Inovatívny recept na sýty kurací vývar s dokonalými krupicovými knedličkami, ktorý vám pohladí chuťové bunky.

U nás si bez tejto obľúbenej polievky nevieme predstaviť nedeľný obed.

 

 

Fantastický recept na najchutnejšiu kuraciu polievku s knedličkami z youtube kanála Mikina Kuhinja.

Potrebujeme:

Na polievku:

2 l vody

3 mrkvy

2 stredné zemiaky

1 koreň petržlenu

2 kocky z nakrájaného zeleru

500 g kuracieho mäsa (stehno, chrbát)

 

 

1 ČL vegety

1 ČL soli

Na knedličky:

1 vajce

1 PL rastlinného oleja

1/3 ČL soli

1/2 ČL prášku do pečiva

7 PL krupice

Postup:

Do hrnca vložíme ošúpanú zeleninu a kuracie mäso.

Nalejeme vodu, ochutíme soľou a vegetou.

 

 

Prekryjeme a po zovretí varíme 30 minút.

Potom z hrnca vyberieme zeleninu a mäso. Uvarenú zeleninu roztlačíme vidličkou.

Z kuracieho mäsa odstránime kožu a mäso oddelíme od kosti.

Potom mäso nakrájame na malé kocky a pridáme do taniera so zeleninou.

Keď vývar v hrnci začne vrieť, pridáme mäso so zeleninou a zamiešame.

 

 

Pripravíme knedličky: v malej miske rozšľaháme vajíčko.

Pridáme soľ, prášok do pečiva, krupicu a dobre premiešame.

Nakoniec pridáme olej a zamiešame.

Lyžicu namočíme do horúceho vývaru, naberieme zmes na knedličky a vložíme do horúcej polievky.

Polievku prikryjeme a varíme 10 minút. Hotovú polievku dochutíme petržlenovou vňaťou.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes