Predstavujeme vám fantastický recept na mimoriadne chutné rolky zo zemiakového cesta plnené kuracou zmesou.
Tento pokrm sa u nás hneď po prvom vyskúšaní stal okamžitým hitom.
Unikátny recept na zemiakové cesto s kuracou plnkou z youtube kanála PRATİK YEMEKLER.
Potrebujeme:
5 zemiakov
3 vajcia
2 červené papriky
1 cibuľu
petržlenovú vňať
2 PL univerzálnej múky (40 g)
1 ČL soli (8 g)
1/2 ČL mletého čierneho korenia
Na plnku:
1 cibuľu
2-3 PL rastlinného oleja (20 ml)
200 g kuracieho mäsa
3 červené papriky
2 zelené papriky
2 strúčiky cesnaku
1 ČL soli (8 g)
1/2 ČL mletého čierneho korenia
1/2 ČL mletej rasce
1 ČL mletej papriky
20 g syra čedar
Na posypanie:
100 g čedaru
petržlenovú vňať
Postup:
Ošúpané a umyté zemiaky nastrúhame na hrubom strúhadle.
Nastrúhané zemiaky preložíme do sitka na miske. Dôkladne opláchneme vodou.
Opláchnuté zemiaky preložíme do samostatnej misky.
Pridáme vajcia, na jemno nakrájanú papriku, na tenké plátky nakrájanú cibuľu a nasekanú petržlenovú vňať.
Do zmesi nasypeme múku, soľ, čierne korenie a všetko spolu dôkladne premiešame.
Plech vystelieme papierom na pečenie a potrieme rastlinným olejom.
Na plech nanesieme zemiakovú zmes a rovnomerne rozotrieme.
Potom plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 20-25 minút pri teplote 200°C.
Medzitým pripravíme plnku: ošúpanú cibuľu nakrájame na drobné kocky.
Na panvici zohrejeme olej, pridáme cibuľu a smažíme, kým nebude priehľadná.
Kuracie prsia nakrájame na malé kocky.
Mäso vložíme do panvice a za občasného premiešania smažíme 6-7 minút.
Červenú a zelenú papriku nakrájame na malé kúsky.
Cesnak roztlačíme nožom a na drobno nasekáme.
Keď je kuracie mäso dozlatista osmažené, pridáme zeleninu.
Dobre premiešame a pridáme soľ.
Ďalej pridáme čierne korenie, rascu a mletú papriku.
Nakoniec pridáme nastrúhaný čedar.
Miešame, kým sa syr neroztopí a potom odstavíme zo sporáka.
Upečené a vychladnuté zemiakové cesto rozdelíme na 6 rovnakých častí.
Cesto obrátime, na každý kúsok nanesieme mäsovú plnku a zvinieme.
Rolky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Vrch posypeme nastrúhaným čedarom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme ďalších 15 minút pri teplote 200°C.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: