Máte radi plnené kapustové listy – takzvané kapustové holúbky? Vyskúšajte namiesto obyčajnej kapusty použiť čínsku – výsledok je ešte lepší!
Potrebujeme:
8 listov čínskej kapusty
300 g morčacích alebo kuracích pŕs
5 ks čerstvých šampiónov
1 paradajku
2 lyžice syru cottage alebo tvarohu
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
2 lyžice paradajkového pretlaku
Mleté čiernej korenie a soľ
Postup:
Mäso umyjeme a nakrájame nadrobno. Pridáme syr, nadrobno nakrájané huby, zelené bylinky podľa chuti, soľ a korenie. Premiešame a pripravíme si kapustové listy.
Listy vložíme do hrnca, zalejeme vriacou a počkáme 3-4 minút. Potom vodu scedíme a listy vyberieme a necháme chvíľu vyschnúť. Ak je kapustný list naspodu stále príliš tvrdý, môžeme ho trochu rozklepať klasickým kladivkom na mäso.
Na každý list navrstvíme náplň a zrolujeme.
Preložíme do vymastenej zapekacej misy a na vrch navrstvíme omáčku z pretlaku, nadrobno nakrájanej paradajky, malého množstva vody, nadrobno nakrájaných zelených byliniek a nadrobno nakrájaného cesnaku.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 35-40 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk