Tento výnimočný recept na rýchle občerstvenie z lístkového cesta, cukety, slaniny a parmezánu rozhodne stojí za vyskúšanie.
Ak tento pokrm ponúknete návšteve a svojim blízkym, v okamihu vám bude miznúť pred očami.
Unikátny recept na dokonalé predjedlo z lístkového cesta z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.
Potrebujeme:
400 g lístkového cesta
150 g parmezánu
1 cuketu
150 g slaniny
Na omáčku:
100 g masla
40 g hladkej múky
150 ml mlieka
sušený cesnak
soľ
mleté čierne korenie
150 g čedaru
Postup:
Lístkové cesto rozbalíme a jemne rozvaľkáme. Zarovnáme okraje a prekrojíme na polovicu.
Na hrubom strúhadle nastrúhame parmezán a pridáme do misky.
Potom na hrubo nastrúhame aj neošúpanú cuketu.
Vytlačíme prebytočnú tekutinu, vložíme do misky s parmezánom a premiešame.
Zmes nanesieme na polovicu lístkového cesta.
Na cuketovú zmes poukladáme plátky slaniny a na vrch položíme druhý plát cesta.
Cesto nakrájame na plátky.Plátky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a zložíme do tvaru písmena „S“ (viď video).
Plech vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.
Medzitým pripravíme omáčku: do rajnice na sporáku pridáme maslo.
Počas varenia miešame, kým sa nerozpustí.
Potom pridáme múku a metličkou zamiešame. Postupne počas miešania pridáme mlieko.
Zmes ochutíme cesnakom, soľou a čiernym korením.
Nakoniec pridáme na hrubo nastrúhaný čedar a miešame, kým sa nerozpustí.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: