Všetkých svojich priateľov som naučila, ako pripraviť najrýchlejšie predjedlo z lístkového cesta: Bude vám stačiť len pár ingrediencií!

Vynikajúci recept na predjedlo, ktoré je ľahké, rýchle a mimoriadne chutné.

Tento výnimočný recept na rýchle občerstvenie z lístkového cesta, cukety, slaniny a parmezánu rozhodne stojí za vyskúšanie.

 

 

Ak tento pokrm ponúknete návšteve a svojim blízkym, v okamihu vám bude miznúť pred očami.

Unikátny recept na dokonalé predjedlo z lístkového cesta z youtube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.

Potrebujeme:

400 g lístkového cesta

150 g parmezánu

1 cuketu

 

 

150 g slaniny

Na omáčku:

100 g masla

40 g hladkej múky

150 ml mlieka

sušený cesnak

soľ

mleté čierne korenie

150 g čedaru

Postup:

Lístkové cesto rozbalíme a jemne rozvaľkáme. Zarovnáme okraje a prekrojíme na polovicu.

 

 

Na hrubom strúhadle nastrúhame parmezán a pridáme do misky.

Potom na hrubo nastrúhame aj neošúpanú cuketu.

Vytlačíme prebytočnú tekutinu, vložíme do misky s parmezánom a premiešame.

Zmes nanesieme na polovicu lístkového cesta.

 

 

Na cuketovú zmes poukladáme plátky slaniny a na vrch položíme druhý plát cesta.

Cesto nakrájame na plátky.Plátky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a zložíme do tvaru písmena „S“ (viď video).

Plech vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Medzitým pripravíme omáčku: do rajnice na sporáku pridáme maslo.

Počas varenia miešame, kým sa nerozpustí.

Potom pridáme múku a metličkou zamiešame. Postupne počas miešania pridáme mlieko.

Zmes ochutíme cesnakom, soľou a čiernym korením.

Nakoniec pridáme na hrubo nastrúhaný čedar a miešame, kým sa nerozpustí.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes