Pripravte si vynikajúci dezert, ktorý je jednoduchý na prípravu, vyzerá krásne a ešte lepšie chutí.
Zvládne ho aj začiatočník a hostia budú ohúrení.
Vyskúšajte a uvidíte.
Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Lecker und schön.
Potrebujeme:
500 ml + 500 ml mlieka
40 g + 50 g kryštálového cukru
150 ml + 150 ml vody
10 g + 10 g agar agar
7 PL kakaa
100 g čokolády
tretrapak od mlieka
pekáč
ryžu
Postup:
Ako prvé si zoberieme tretrapak a na jednej strane vystrihneme obdĺžnikový otvor ako v priloženom videu.
Následne si do pekáča nasypeme na dno ryžu a takto pripravený tertrapak do nej vložíme tak, že bude mierne zošikma.
Do misky si nasypeme agar a zalejeme vodou.
Dôkladne premiešame.
Potom zmes prelejeme do hrnca a za stáleho miešania zahrievame.
Následne nasypeme cukor a opäť všetko premiešame.
Za stáleho miešania privedieme do varu a nalejeme mlieko.
Miešame a varíme do mierneho zhustnutia.
Polovicu zmesi nalejeme do pripraveného tetrapaku a vložíme na 20 – 30 minút do chladničky.
Znovu si pripravíme druhú várku agar agaru s vodou a nalejeme ju opäť do hrnca.
Za stáleho miešania znovu pridáme cukor a keď sa rozpustí, pridáme aj preosiate kakao.
Teraz nalejeme 500 ml mlieka a všetko spolu miešame, kým aj táto hmota trochu nezhustne.
Čokoládu si nasekáme nadrobno a pridáme do kakaovej zmesi.
Zapracujeme metličkou, aby sa všetky suroviny dobre spojili.
Opäť nalejeme polovicu zmesi do tetrapaku na bielu vrstvu a odložíme do chladničky na 10 – 15 minút.
Následne vrstvenie zopakujeme zo zvyškom oboch zmesí.
Vrstiev môžete spraviť aj viac, podľa toho, aký vzor dezertu chcete vytvoriť.
Po dôkladnom stuhutní rozrežte tetrapak a dezert nakrájajte.
Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.
Dobrú chuť!