Odkedy som objavila tento recetp, inú roládu nepripravujem. Jemnučké cesto a salko krém so smotanou si zamilujete aj vy!
Potrebujeme:
3 ks vajec
100 g kr. cukru
75 g polohrubej múky
3 lyžice veľmi studenej vody
25 g škrobu (ja som použila zemiakový)
1 lyžičku prášku do pečiva
Na krém:
200 ml sladkej smotany 10-20 %
250 g Salka
100 ml mlieka
10 g želatíny v prášku
120 g smotanového syra (Mascarpone alebo aj jemný tvaroh bez hrudiek)
Na posypanie:
Strúhanú čokoládu
Postup:
Bielky oddelíme od žĺtkov. Bielky ušľaháme s cukrom a studenou vodou do bielej, lesklej peny. Pridáme žĺtky a premiešame.
Múku zmiešame so škrobom a práškom do pečiva. Postupne – cez sito – vmiešame do cesta.
Konzistencia cesta je podobná konzistencií kyslej smotany.
Plech na pečenie s rozmermi 25 x 30 cm vyložíme papierom na pečenie a nalejeme naň cesto.
Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 10-12 minút, alebo kým povrch nie je zlatistý.
Pripravíme si vlhkú utierku a po upečení cesto hneď obrátime papierom nahor, odstránime ho a cesto zrolujeme do utierky – necháme vychladnúť.
Pripravíme si krém. Želatínu necháme napučať v mlieku. Smotanu zatiaľ zmiešame so salkom a preložíme na plameň. Privedieme do varu a varíme 1 minútu za stáleho miešania. Odstránime z tepla, pridáme napučanú želatínu a miešaním rozpustíme.
Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a pridáme smotanový syr. Vložíme do chladničky.
Po 30-40 minútach začne krém hustnúť. Vyberieme ho z chladničky a dôkladne premiešame.
Krém navrstvíme na cesto a zrolujeme. Časť krému si odložíme bokom a roládu zrolujeme do plastovej fólie.
Keď je roláda vychladená, vyberieme z chladničky, namažeme zvyšným krémom a posypeme čokoládou.
Môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)