Úžasný zeleninový pokrm, ktorý vám zachutí viac ako vysmážané mäso.
Servírované s dvoma druhmi omáčok, šalátom, plátkami zeleniny a zabalené v placke – dokonalé jedlo, ktorému nik neodolá.
Exotický recept na šošovicovú koftu z youtube kanála Peaceful cooking.
Potrebujeme:
1 šálku červenej šošovice
cibuľu (150 g)
zemiak (300 g)
trochu olivového oleja
70 g nastrúhanej mrkvy
20 g cesnaku (3 väčšie strúčiky)
10 g čerstvého koriandra a petržlenovej vňate
1 ČL mletej rasce
1 ČL koriandra
1 ČL soli
1 ČL čili vločiek
1/2 ČL mletého čierneho korenia
Na bielu omáčku:
1/2 šálky kyslej smotany alebo jogurtu (120 g)
1/2 šálky majonézy (120 g)
5 g cesnaku
soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
1 ČL citrónovej šťavy
Na pikantnú omáčku:
2 PL čili prášku
2 PL čili vločiek
1/4 šálky octu
soľ
Postup:
Do misky nasypeme šošovicu. Zalejeme vodou a necháme 30 minút odstáť.
Ošúpanú cibuľu nastrúhame na hrubom strúhadle.
Potom na hrubom strúhadle nastrúhame ošúpaný a umytý zemiak.
Na panvici zohrejeme olivový olej.
Pridáme cibuľu a zemiak. Potom pridáme nastrúhanú mrkvu a zamiešame.
Na miernom ohni smažíme 10 minút.
Osmaženú zeleninu preložíme do misky a necháme vychladnúť.
Šošovicu precedíme a vložíme do mixéra.
Pridáme cesnak, koriander a petržlenovú vňať a všetko spolu rozmixujeme.
Šošovicovú zmes pridáme do misky s nastrúhanou zeleninou.
Pridáme korenie a soľ, rukou dôkladne premiešame.
Zmes vložíme na 30 minút do chladničky a medzitým pripravíme omáčky.
Najprv pripravíme bielu omáčku: do misky pridáme kyslú smotanu alebo biely jogurt.
Ďalej pridáme majonézu a nastrúhaný cesnak. Ochutíme soľou a čiernym korením.
Pridáme citrónovú šťavu a metličkou dôkladne premiešame.
Uchováme v chladničke až do podávania.
Teraz pripravíme pikantnú omáčku: do misky nasypeme čili prášok a čili vločky.
Nalejeme ocot, osolíme a dobre premiešame. Omáčku uchováme v chlade až do podávania.
Ruky si namočíme vo vode a vytvarujeme malé placky.
Na panvici rozpálime rastlinný olej a vložíme kofty.
Na strednom ohni z oboch strán smažíme do zlatista.
Wrap potrieme bielou omáčkou, poukladáme plátky kyslej uhorky, šalát a plátky paradajok.
Nakoniec vložíme kofty, potrieme pikantnou omáčkou a zrolujeme.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: