Nikdy by som neverila, že šošovica mi zachutí viac, ako mäso: Musíte skúsiť tento recept a pochopíte!

Vynikajúce jedlo zo zeleniny s fantastickou chuťou.

Úžasný zeleninový pokrm, ktorý vám zachutí viac ako vysmážané mäso.

 

 

Servírované s dvoma druhmi omáčok, šalátom, plátkami zeleniny a zabalené v placke – dokonalé jedlo, ktorému nik neodolá.

Exotický recept na šošovicovú koftu z youtube kanála Peaceful cooking.

Potrebujeme:

1 šálku červenej šošovice

cibuľu (150 g)

zemiak (300 g)

trochu olivového oleja

70 g nastrúhanej mrkvy

 

 

20 g cesnaku (3 väčšie strúčiky)

10 g čerstvého koriandra a petržlenovej vňate

1 ČL mletej rasce

1 ČL koriandra

1 ČL soli

1 ČL čili vločiek

 

 

1/2 ČL mletého čierneho korenia

Na bielu omáčku:

1/2 šálky kyslej smotany alebo jogurtu (120 g)

1/2 šálky majonézy (120 g)

5 g cesnaku

soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

1 ČL citrónovej šťavy

Na pikantnú omáčku:

2 PL čili prášku

2 PL čili vločiek

1/4 šálky octu

soľ

Postup:

Do misky nasypeme šošovicu. Zalejeme vodou a necháme 30 minút odstáť.

Ošúpanú cibuľu nastrúhame na hrubom strúhadle.

 

 

Potom na hrubom strúhadle nastrúhame ošúpaný a umytý zemiak.

Na panvici zohrejeme olivový olej.

Pridáme cibuľu a zemiak. Potom pridáme nastrúhanú mrkvu a zamiešame.

Na miernom ohni smažíme 10 minút.

Osmaženú zeleninu preložíme do misky a necháme vychladnúť.

 

 

Šošovicu precedíme a vložíme do mixéra.

Pridáme cesnak, koriander a petržlenovú vňať a všetko spolu rozmixujeme.

Šošovicovú zmes pridáme do misky s nastrúhanou zeleninou.

Pridáme korenie a soľ, rukou dôkladne premiešame.

 

 

Zmes vložíme na 30 minút do chladničky a medzitým pripravíme omáčky.

Najprv pripravíme bielu omáčku: do misky pridáme kyslú smotanu alebo biely jogurt.

Ďalej pridáme majonézu a nastrúhaný cesnak. Ochutíme soľou a čiernym korením.

Pridáme citrónovú šťavu a metličkou dôkladne premiešame.

Uchováme v chladničke až do podávania.

 

 

Teraz pripravíme pikantnú omáčku: do misky nasypeme čili prášok a čili vločky.

Nalejeme ocot, osolíme a dobre premiešame. Omáčku uchováme v chlade až do podávania.

Ruky si namočíme vo vode a vytvarujeme malé placky.

Na panvici rozpálime rastlinný olej a vložíme kofty.

 

 

Na strednom ohni z oboch strán smažíme do zlatista.

Wrap potrieme bielou omáčkou, poukladáme plátky kyslej uhorky, šalát a plátky paradajok.

Nakoniec vložíme kofty, potrieme pikantnou omáčkou a zrolujeme.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes