Plnené kapustové závitky pripravujeme väčšinou s ryžou.
Stojí však za to zmeniť svoje kulinárske návyky a nahradiť obľúbenú ingredienciou inou.
Vďake nej budú kapustové rolky z portálu smakosze. lahodné a jemné.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Klasika s vylepšením chutí ešte lepšie
Plnená kapusta s ryžou je kulinárska klasika.
Do tohto obľúbeného jedla občas pridávame aj pohánku, no skutočným prekvapením môže byť aj iná ingrediencia.
Máme na mysli krupicu, ktorá je mimoriadne jemná.
Občas ju raňajkujeme vo forme krupicovej kaše s ovocím.
Hodí sa však aj na obed – napríklad ako surovina v obľúbených plnených kapustných rolkách.
Vďaka krupici sa tento pokrm stáva jemným a lahodným.
Vyskúšajte vylepšiť kapustové rolky s krupicou a neoľutujete.
Na vylepšené plnené kapustové rolky potrebujeme:
1 hlávku kapusty
1/2 kg mletého mäsa
1 šálku krupice
1 vajce
1 cibuľu
soľ
mleté čierne korenie
rastlinný olej
Postup:
Na začiatku ošúpeme kapustné listy, vykrojíme jadrovník a zeleninu oparíme vriacou vodou.
Kapustu jemne zbavíme listov a odstránime tvrdé časti.
Cibuľu nakrájame a opražíme na oleji.
Do misky pridáme mleté mäso, vajce a krupicu.
Pridáme opraženú cibuľku.
Zmes ochutíme soľou a čiernym korením.
Na obarené kapustné listy poukladáme mäsovú zmes a zrolujeme.
Hotové rolky uložíme natesno do hrnca, zalejeme vodou a osolíme.
Prikryjeme pokrievkou a varíme do mäkka (zvyčajne to trvá 40 minút).
Plnené kapustné rolky s krupicou sú chutnou alternatívou tradičných roliek s ryžou.
Jemné a mäkké, pochutí si na nich celá rodina.
Tento jednoduchý recept na netradičné, no rovnako chutné závitky odporúčame každému.
Pripravíte ich rýchlo a rovnako rýchlo zmiznú zo stola.
Pripraviť ich zvládne aj úplný laik v kuchyni.
Prajeme vám dobrú chuť!