Legendárne Maďarské palacinky ako dych: Ľahučké a nadýchané cesto samá bublinka – netreba ani náplň!

Tieto palacinky sú omnoho jemnejšie a nadýchanejšie, ako všetky ostatné recepty.

Kysnuté palacinkové cesto má ešte jemnejšiu textúru ako to tradičné.

Je síce hustejšie a smaženie trvá dlhšie, ale výsledok stojí za to.

 

 

Tento recept je tak vynikajúci, že ho určite budete robiť pravideľne.

Neváhajte experimentovať s náplňami a nápadmi na servírovanie.

Potrebujeme:

250 g hladkej múky

5 dl mlieka

15 g droždia

2 vajcia

1 ČL cukru

štipku soli

olej

Voliteľné:

 

 

Džem

Tvaroh

Lekvár

Nutella

Kyslá smotana

Šľahačka

Česrtvé ovocie

Postup:

 

 

Rozmrvené droždie dajte do 1 dl mlieka a rozmiešajte.

Vajcia si rozdeľte na žĺtky a bielky.

 

 

Bielky vyšľahajte so štipkou soli na hustý sneh.

 

 

Do žĺtkov vmiešajte droždie v mlieku.

Potom pridávajte zvyšok mlieka striedavo s múkou.

 

 

Nakoniec jemne primiešajte sneh z bielkov.

Nechajte stáť 15 minút.

Na panvici si zohrejte olej.

Cesto si rozdeľte na časti.

 

 

Tenké palacinky opekajte z oboch strán asi 2 minúty, kým nemajú peknú zlatohnedú farbu.

Prajeme dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes