Potrebujete rýchlo rozmraziť mäso?
Takto to zvládnete bez problémov.
Využite užitočný trik, ktorý vám uľahčí prácu v kuchyni.
Vďaka tejto rade z portálu smakosze bude rozmrazovanie mäsa oveľa rýchlejšie a jednoduchšie.
Ako rýchlo rozmraziť mäso?
Zvyčajne táto činnosť zaberie veľa času.
Je vôbec možné rozmraziť mäso za 5 minút?
Samozrejme!
Použite tento šikovný trik a odporučte ho každému.
Na rýchle rozmrazenie mäsa budete potrebovať vodu a produkt, ktorý pravdepodobne nájdete vo svojej kuchyni.
Reč je o octe, ktorý si môžete dávkovať podľa toho, koľko mäsa potrebujete rozmraziť.
Tento spôsob rozmrazovania mäsa vyžaduje aj soľ.
Ako rýchlo rozmraziť mäso?
Ak chcete rýchlo rozmraziť mäso, tento trik je práve pre vás.
Do hrnca nalejte 2 litre vody.
Mala by mať izbovú teplotu.
Do vody nalejte pohár octu.
Do vody pridáme lyžicu soli a pripravíme mäso pevne zabalené vo vrecúšku.
Vložte ho do hrnca s vodou, na mäso položte niečo ťažké, aby bolo ponorené.
Po uplynutí 5 minút mäso vyberte.
Mäso je rozmrazené.
Môže za to ocot a soľ, ktoré sa v tomto triku používajú.
Iné bezpečné spôsoby rozmrazovania mäsa
Môžeme použiť hrniec so studenou vodou a vložíme do neho pevne zabalené mäso vo vrecúšku.
Vodu je potrebné meniť každých pár minút.
Ďalším spôsobom, ako rýchlo rozmraziť mäso, je ohriať vodu na 60 stupňov.
Ponorte do nej tesne uzavreté mäso vo vrecúšku.
Po približne 12 minútach by ste mali vidieť účinok.
Keď je mäso stále zmrazené, musíte celý proces zopakovať.
Mäso môžete rozmrazovať aj v mikrovlnnej rúre alebo v rúre.
Zariadenia však musia mať túto funkciu.
Potom mäso preložíme z vrecka do riadu a zapneme túto funkciu.
Mäso môžeme rozmraziť aj v chladničke.
Trvá to dlhšie, ale proces je bezpečný.
Účinná metóda obráteného hrnca
Trik s obráteným hrncom na rozmrazovanie mäsa pozná len málokto a pritom je to skvelá a bezpečná metóda, ktorá neohrozí kvalitu mäsa.
Tento trik je vhodný na rozmrazovanie mäsa, ktoré sme si predtým nakrájali na plátky alebo na menšie kúsky.
Ako prvé, keď mäso vyberieme z mrazničky, treba ho nechať v pôvodnom vrecku alebo vložiť do igelitového vrecka vhodného na potraviny.
Je to jednoduchá, ale vysoko efektívna metóda, pri ktorej treba postupovať nasledovne.
Potrebujeme:
2 nerezové hrnce
vodu
Postup:
Zoberieme si jeden hrniec a položíme ho na pracovnú dosku hore dnom.
Následne si do druhého hrnca nalejeme vodu.
A necháme ju na sporáku zohriať.
Teraz si mrazené plátky alebo kúsky mäsa položíme na dno hrnca, ktorý sme obrátili.
Hrniec s horúcou vodou položíme na mäso.
A necháme takto stáť približne 5 minút.
Počas tejto doby môžete pozorovať, ako sa mäso rozmrazuje.
Aby metóda fungovala, oba hrnce musia byť nerezové.
Veľa šťastia!