Ponúkame vám fantastický tip na zavárané hovädzie mäso, ktoré vám za ideálnych podmienok vydrží až dva roky.
Takto si zakonzervujete mäso na dlhú dobu a pri použití bude chutiť fantasticky, ako keby ste ho pripravovali len včera.
Praktický recept na chutné zavárané hovädzie mäso z youtube kanála Mellisa Mir.
Potrebujeme:
(objem nádoby 500 ml)
1500 g hovädzieho mäsa
1 cibuľu
1,5 ČL soli na 1,5 kg mäsa (1:1)
zrnká čierneho korenia
bobkový list
Postup:
Hovädzie mäso nakrájame na hrubšie plátky.
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovičné plátky.
Mäso osolíme a dôkladne rukami zamiešame.
Pripravíme si čistú, suchú sklenenú nádobu.
Na dno nádoby naukladáme cibuľové plátky.
Pridáme pár zrniek čierneho korenia.
Potom do pohára pridáme bobkový list.
Nakoniec vložíme plátky mäsa (nie po okraj).
Poháre pevne uzavrieme viečkami.
Poháre poukladáme na plech na pečenie.
Vložíme do studenej rúry.
Pečieme 3 hodiny pri teplote 150°C.
Takto pečené mäso uzavreté viečkom pustí vlastnú šťavu.
Mäso necháme úplne vychladnúť (viečka za horúca neotvárame!).
Mäso pripravené týmto spôsobom môžeme skladovať pri teplote neprevyšujúcej 10°C po dobu dvoch rokov.
Viečka pohárov musia byť tesne uzavreté!
Za žiadnych okolností sa nesmie dostať dovnútra vzduch!
Poháre skladujeme na suchom a chladnom mieste.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: