Pripravte si doma neodolateľne chutný posúch podľa nášho netradičného, ale jednoduchého receptu.
Odkedy som narazil na tento unikátny recept, túto obľúbenú pochúťku už inak nepripravujem.
Výnimočný recept na netradičný domáci posúch z youtube kanála Ricette arabe facili.
Potrebujeme:
100 ml teplého mlieka
100 ml teplej vody
1 ČL suchého droždia
1 ČL kryštálového cukru
2 PL slnečnicového oleja
350 g hladkej múky
1 ČL soli
1 ČL masla
50 g masla
2 PL petržlenovej vňate
2 strúčiky cesnaku
1/2 soli
syr mozzarella
Postup:
Do hlbokej misky nalejeme teplé mlieko, pridáme teplú vodu.
Nasypeme droždie, cukor a vidličkou premiešame.
Potom pridáme olej a zamiešame, do zmesi preosejeme múku.
Pridáme soľ, maslo a rukou vymiešame.
Rukou vymiesime kompaktné cesto.
Cesto v miske prekryjeme fóliou a necháme kysnúť 40-45 minút.
Po uplynutí doby z cesta vytlačíme vzduch.
Do okrúhlej formy na pečenie vložíme papier na pečenie.
Posypeme múkou a vložíme cesto.
Cesto roztiahneme rukou do tvaru kruhu.
Cesto prekryjeme utierkou a necháme kysnúť 15 minút.
Na plochý tanier pridáme zmäknuté maslo a nasekanú petržlenovú vňať.
Do zmesi nastrúhame cesnak.
Pridáme soľ a lyžičkou premiešame. Pomocou „štamprlíka“ vyhĺbime do cesta jamky.
Na vrch cesta nanesieme petržlenovú zmes a rozotrieme po celej ploche.
Do jamiek v ceste vložíme nastrúhanú mozzarellu.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 20 minút pri teplote 180°C.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: