Čokoládová torta s kokosovým krupicovým krémom je skutočným sviatkom pre mlsné jazýčky.
Spojenie intenzívnej chuti čokolády s jemnou sladkosťou kokosu a nadýchanou štruktúrou krupice je hitom a príjemnou zmenou od klasických tort a cheesecakov.
Táto krupicová torta chutí ako bounty a je jednoducho neodolateľná.
Pripravíte si ju podľa tohto receptu a hoci prekvapí jednoduchými ingredienciami, tohto receptu sa nemusíte báť – príprava je naozaj jednoduchá.
Ingrediencie:
250 g masla
2/3 šálky kryštálového cukru
200 g hladkej múky
1,5 kávové lyžičky prášku do pečiva
veľká štipka soli
4 vajcia
4 polievkové lyžice mlieka
3 polievkové lyžice kakaa
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Krupicový krém:
500 ml mlieka
6 polievkových lyžíc krupice
200 g masla
2/3 šálky kryštálového cukru
200 g strúhaného kokosu
čokoláda a strúhaný kokos na ozdobu
Postup:
Maslo a cukor vyšľahajte do svetlej a nadýchanej hmoty.
Potom za stáleho šľahania po jednom pridávame vajíčka.
Múku zmiešame s práškom do pečiva a postupne pridávame do zmesi, pričom vymiešame do hladkého cesta.
Prilejeme mlieko, pridáme kakao a vanilkový extrakt.
Všetky ingrediencie dôkladne premiešame.
Cesto vylejeme do okrúhlej formy vystlanej papierom na pečenie.
Pečieme pri teplote 180 stupňov Celzia 35-40 minút.
Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť vo forme.
Pokračujte v príprave krému.
Mlieko a krupicu za stáleho miešania uvaríme v hrnci.
Varte na miernom ohni do zhustnutia.
Odstavíme z ohňa a primiešame cukor a kokos.
Vychladnutý krém vymiešame s mäkkým maslom do nadýchaného stavu.
Kokosový krém natrieme na vychladnutý korpus.
Povrch uhladíme a ozdobíme rozpustenou čokoládou a strúhaným kokosom.
Tortu vložíme do chladničky, aby krém stuhol.
Dobrú chuť!