Nový spôsob prípravy BAZOVÉHO SIRUPU valcuje internet: Kto raz skúsi, už ho NIKDY nebude robiť inak!

Tento postup prípravy bazového sirupu je absolútne geniálny.
[mashshare]

Skvelý domáci bazový sirup, ktorý si môžete pripraviť formou macerovania.

 

 

Sirup sa nevarí, aby si zachoval cenné látky, ale sa lúhuje za studena.

Fantastický domáci recept na osviežujúci bazový sirup z youtube kanála Šikulio Vaření.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Ako vplýva baza na naše zdravie?

-Silná podpora imunity, chráni bunky pred radikálmi.

-Antivírusové, antibakteriálne účinky.

-Antiseptické a detoxikačné účinky.

-Mierne antibiotické účinky.

-Podporuje potenie (chrípka…).

-Podporujú trávenie, prečisťujú tráviaci trakt.

-Odstraňuje zápchu, upravuje stolicu.

-Odstraňuje plynatosť a bolesti brucha.

-Udržiava zdravé dýchacie cesty.

-Eliminuje zápaly, kašeľ a hlieny.

-Vhodná pri nádche, chrípke, alergii, bronchitíde.

-Močopudný účinok, čistí obličky a močové cesty.

-Uvoľňuje z tela kyselinu močovú.

-Eliminuje bolesti kĺbov (Reuma, Dna…).

-Upokojuje nervový systém.

-Eliminuje stres.

-Zmierňuje bolesti a kŕče (migréna, brucho).

-Podporuje hojenie pokožky (vyrážky, ekzémy, poranenia).

-Dezinfikuje a urýchľuje hojenie kože

Na nový recept na bazový sirup potrebujeme:

 

 

4 l vody

3 citróny

20 g potravinárskej kyseliny citrónovej

2,5 kg trstinového cukru

6 PL citrónovej šťavy

20 ks bazy

Postup:

Do hrnca nalejeme vodu. Hrniec prekryjeme pokrievkou.

Vodu privedieme do varu a potom varíme ešte 5 minút.

 

 

Potom necháme úplne vychladnúť.

Z dvoch citrónov ošúpeme šupku.

Nakrájame na kolieska.

 

 

Kvety bazy skontrolujeme a očistíme od hmyzu.

Do veľkého zaváraninového pohára vložíme prvú vrstvu bazy.

Pridáme pár citrónových plátkov.

 

 

Striedavo pridávame ďalšie vrstvy bazy a citróna až po okraj pohára.

Všetko zalejeme prevarenou vychladnutou vodou až po okraj.

Hrdlo pohára prekryjeme potravinárskou fóliou a necháme v chlade macerovať 24 až 48 hodín.

Po uplynutí doby odstránime fóliu.

Na hrniec položíme sitko, ktoré vystelieme utierkou (prípadne vyvarenou detskou plienkou, nepranou v aviváži).

Obsah pohára precedíme cez sitko do hrnca.

 

 

Citróny a bazu vytlačíme.

Zmes v hrnci dáme zahrievať.

Pridáme citrónovú šťavu a kyselinu citrónovú.

Potom pridáme cukor. Zahrejeme na teplotu cca 80°C.

Po celú dobu miešame, kým sa cukor úplne nerozpustí (nevaríme).

 

 

Teplý sirup ihneď plníme do vyvarených fliaš.

Fľašky uzavrieme a sirup necháme vychladnúť.

Sirup vo fľašiach skladujeme v chlade.

 

Tip redakcie: Pre dlhšiu trvanlivosť môžeme fľašky so sirupom zavariť v zaváracom hrnci pri teplote 85°C po dobu 35 minút.

Na zdravie!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes