Jahodová nutella z TROCH ingrediencií: Taká návyková, že ju pred ostatnými skryjete!

Nový recept z jahôd, ktorý milujeme.

Vyskúšajte lahodnú krémovú jahodovú nátierku, ktorá zahanbí aj Nutellu z obchodu.

 

 

Kombinácii jahôd a lieskových orieškov jednoducho nedokážete odolať.

Exkluzívny recept na lahodný jahodový krém z youtube kanála One day One recipe.

Potrebujeme:

200 g lieskových orechov

 

 

60 g vanilkového cukru

70 g mrazených jahôd

1 PL citrónovej šťavy (voliteľné)

Postup:

Na začiatku opražíme v rúre lieskové orechy.

Pražíme ich asi 12-15 pri teplote 180°C.

Prípadne ich môžeme pražiť v teplovzdušnej fritéze 6 minút pri teplote 185°C.

 

 

Ešte horúce orechy melieme v mixéri, kým nedosiahneme hladkú roztierateľnú konzistenciu.

Najdôležitejšie je nezabudnúť robiť pri mixovaní prestávky, aby sme zabránili prehriatiu mixéra.

Počas prestávok nanesieme orieškovú zmes z okrajov nádoby do stredu mixéra.

 

 

Potom do zmesi pridáme cukor.

Pridáme mrazené jahody.

Šľaháme, kým nezískame hladkú zmes.

 

 

Keď nátierka dosiahne požadovanú konzistenciu, pridáme citrónovú šťavu.

Táto položka je voliteľná, ale citrónová šťava zvýrazní prirodzenú chuť jahôd a zabráni zhnednutiu nátierky.

Chvíľu šľaháme a naša jahodová nátierka je hotová.

 

 

Jahodovú nátierku môžeme použiť ako plnku do palaciniek alebo na wafle.

Môžeme ju pridať aj do jogurtu alebo použiť na prípravu domácej zmrzliny.

Výborne sa hodí na ozdobu koláčov alebo tort.

 

 

Jahodovú nutellu môžeme uchovať v chladničke 7-10 dní.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes