Jemná a nadýchaná rolka plnená lahodným smotanovým krémom, ktorá je pripravená behom chvíľky.
Obrovskou výhodou je aj nenáročná príprava, ktorú hravo zvládne aj úplný kulinársky laik a neprekvapí vás už žiadna nečakaná návšteva.
Vynikajúci recept na nadýchanú krémovú roládu z youtube kanála Lecker mit Sophie Mayer.
Potrebujeme:
Na plnku:
110 g kryštálového cukru
1 veľké vajce
10 g vanilkového cukru
1,5 PL kukuričného škrobu
350 g kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu
40 g masla
Na cesto:
4 veľké vajcia
štipku soli
1 PL kryštálového cukru
180 g hladkej múky
400 ml mlieka
30 g roztopeného masla
Postup:
Krém:
Do rajnice pridáme vajce a cukor. Ďalej pridáme vanilkový cukor a škrob.
Metličkou dôkladne premiešame.
Do zmesi pridáme smotanu a vymiešame.
Rajnicu preložíme na sporák a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne.
Pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí. Hotový krém prelejeme do misky a prikryjeme fóliou.
Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.
Cesto:
Do samostatnej hlbokej misky pridáme vajcia a štipku soli.
Nasypeme cukor a metličkou premiešame.
Pridáme múku a dobre zamiešame, po častiach nalievame mlieko a miešame.
Nakoniec do cesta pridáme roztopené maslo a premiešame.
Prikryjeme utierkou a necháme 10 minút odpočívať.
Potom cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Plech vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 25-30 minút pri teplote 190°C.
Upečené cesto necháme 10 minút vychladnúť.
Potom cesto pomocou mriežky a papiera otočíme. Potrieme smotanovým krémom.
Cesto zrolujeme, zabalíme do papiera a dáme vychladnúť do chladničky.
Po vybratí z chladničky odstránime papier.
Roládu posypeme práškovým cukrom.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: