Nový recept na roládu za 5 minút: Božská chuť, doslova sa rozplýva v ústach!

Fantastický recept na jemnú a krémovú roládu.

Jemná a nadýchaná rolka plnená lahodným smotanovým krémom, ktorá je pripravená behom chvíľky.

Obrovskou výhodou je aj nenáročná príprava, ktorú hravo zvládne aj úplný kulinársky laik a neprekvapí vás už žiadna nečakaná návšteva.

 

 

Vynikajúci recept na nadýchanú krémovú roládu z youtube kanála Lecker mit Sophie Mayer.

Potrebujeme:

Na plnku:

110 g kryštálového cukru

1 veľké vajce

10 g vanilkového cukru

 

 

1,5 PL kukuričného škrobu

350 g kyslej smotany alebo gréckeho jogurtu

40 g masla

Na cesto:

4 veľké vajcia

 

 

štipku soli

1 PL kryštálového cukru

180 g hladkej múky

400 ml mlieka

30 g roztopeného masla

Postup:

Krém:

Do rajnice pridáme vajce a cukor. Ďalej pridáme vanilkový cukor a škrob.

Metličkou dôkladne premiešame.

 

 

Do zmesi pridáme smotanu a vymiešame.

Rajnicu preložíme na sporák a za stáleho miešania varíme, kým krém nezhustne.

Pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí. Hotový krém prelejeme do misky a prikryjeme fóliou.

Necháme vychladnúť na izbovú teplotu.

Cesto:

Do samostatnej hlbokej misky pridáme vajcia a štipku soli.

 

 

Nasypeme cukor a metličkou premiešame.

Pridáme múku a dobre zamiešame, po častiach nalievame mlieko a miešame.

Nakoniec do cesta pridáme roztopené maslo a premiešame.

Prikryjeme utierkou a necháme 10 minút odpočívať.

Potom cesto nalejeme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry. Pečieme 25-30 minút pri teplote 190°C.

Upečené cesto necháme 10 minút vychladnúť.

Potom cesto pomocou mriežky a papiera otočíme. Potrieme smotanovým krémom.

Cesto zrolujeme, zabalíme do papiera a dáme vychladnúť do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky odstránime papier.

Roládu posypeme práškovým cukrom.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes