Výborný tip, ako pripraviť karfiol. Vyskúšajte ho pečený v syrovo-horčicovej omáčke.
Potrebujeme:
1 stredne veľký karfiol
40 g masla
2 a ½ lyžice hladkej múky
500 ml mlieka
2 lyžice horčice
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
180 g strúhaného syra
Soľ a čierne mleté korenie
Postup:
Karfiol rozdelíme na menšie ružičky a varíme v osolenej vode po dobu 5-7 minút.
Na panvici rozpustíme maslo, pridáme múku a rozmiešame tak, aby v zmesi neboli hrudky. Potom zložíme z plameňa, pridáme mlieko, premiešame a opäť preložíme na plameň. Za stáleho miešania varíme do zhustnutia. Odstránime z tepla, pridáme horčicu a syr.
Karfiol scedíme, preložíme do zapekacej misy vymastenej maslom a zalejeme omáčkou. Vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 200 stupňov necháme zapiecť dozlatista – približne 20 minút.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)