Šťavnaté fašírky z bravčového a hovädzieho mäsa, ktoré zvládne pripraviť aj začínajúci kuchár.
Staré dobré osvedčené klasické jedlo, ktoré všetci obľubujú a nikdy nesklame.
Jednoduchý a rýchly recept na najlepšie domáce fašírky z youtube kanála Dozus Cook.
Potrebujeme:
1 kg mletého bravčového a hovädzieho mäsa
150 g chleba
150 ml mlieka
50 g masla
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
1 PL horčice
1 ČL mletého čierneho korenia
60 g petržlenovej vňate
1 vajce
1,5 ČL soli
Postup:
Do misky nalejeme mlieko. Pridáme nadrobený chlieb a rukou zamiešame.
Necháme odstáť. Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky.
Na panvici rozpustíme maslo. Pridáme cibuľu, premiešame a smažíme 5 minút.
Potom pridáme pretlačený cesnak a zamiešame.
Smažíme minútu a ďalej pridáme čierne korenie a horčicu.
Do zmesi v panvici pridáme nasekanú petržlenovú vňať.
Vypneme oheň a dobre premiešame.
Zeleninovú zmes pridáme do misky s mletým mäsom.
Pridáme vajce, osolíme a pridáme chlieb. Všetko spolu zmiešame rukou.
Plech vystlaný papierom na pečenie potrieme rastlinným olejom.
Ruky si namočíme vo vode. Vyformujeme fašírky a poukladáme na plech.
Fašírky potrieme rastlinným olejom.
Plech s fašírkami vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme 30 minút.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: