Tento recept neprestáva ohromovať: Fašírky podľa neho pripravujem už 25 rokov a nemajú páru!

Vynkajúci recept na pečené fašírky.

Šťavnaté fašírky z bravčového a hovädzieho mäsa, ktoré zvládne pripraviť aj začínajúci kuchár.

 

 

Staré dobré osvedčené klasické jedlo, ktoré všetci obľubujú a nikdy nesklame.

Jednoduchý a rýchly recept na najlepšie domáce fašírky z youtube kanála Dozus Cook.

Potrebujeme:

1 kg mletého bravčového a hovädzieho mäsa

150 g chleba

 

 

150 ml mlieka

50 g masla

2 cibule

2 strúčiky cesnaku

1 PL horčice

1 ČL mletého čierneho korenia

60 g petržlenovej vňate

1 vajce

1,5 ČL soli

Postup:

Do misky nalejeme mlieko. Pridáme nadrobený chlieb a rukou zamiešame.

 

 

Necháme odstáť. Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky.

Na panvici rozpustíme maslo. Pridáme cibuľu, premiešame a smažíme 5 minút.

Potom pridáme pretlačený cesnak a zamiešame.

Smažíme minútu a ďalej pridáme čierne korenie a horčicu.

 

 

Do zmesi v panvici pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Vypneme oheň a dobre premiešame.

Zeleninovú zmes pridáme do misky s mletým mäsom.

Pridáme vajce, osolíme a pridáme chlieb. Všetko spolu zmiešame rukou.

 

 

Plech vystlaný papierom na pečenie potrieme rastlinným olejom.

Ruky si namočíme vo vode. Vyformujeme fašírky a poukladáme na plech.

Fašírky potrieme rastlinným olejom.

Plech s fašírkami vložíme do rúry predhriatej na 180°C a pečieme 30 minút.

 

 

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes