Nadýchaný jahodový koláč s nebeskou vôňou, ktorý pripravíte behom pár chvíľ.
Vďaka extrémne jednoduchej a rýchlej príprave je u nás táto lahôdka na stole takmer každý deň.
Rýchly a jednoduchý recept na najlahodnejší jahodový koláč z youtube kanála Изюминка Востока.
Letná klasika s extra nadýchaným cestom
Jahodová bublanina s posýpkou je nadčasový dezert, ktorý si získal srdcia mnohých svojou jednoduchosťou, rýchlou prípravou a lahodnou chuťou. Je to ideálny koláč pre letné dni, keď sú čerstvé jahody v sezóne a lákajú k ochutnaniu.
Na bublaninu s posýpkou potrebujeme:
3 vajcia
štipku soli
150 g kryštálového cukru
150 ml mlieka
80 ml rastlinného oleja
50 g masla
300 g hladkej múky
10 g prášku do pečiva
čerstvé jahody
Na posýpku:
2 PL hladkej múky
1 PL kryštálového cukru
40 g studeného masla
Postup:
Do hlbokej misky pridáme vajcia. Nasypeme cukor.
Pridáme štipku soli a mixérom vyšľaháme krém.
Pridáme mlieko. Do zmesi nalejeme olej a roztopené maslo.
Špachtľou premiešame.
Cez sitko preosejeme múku. Pridáme prášok do pečiva.
Mixérom vyšľaháme a špachtľou zľahka premiešame.
Jahody prekrojíme na polovicu.
Do samostatnej menšej misky pridáme múku.
Pridáme cukor a lyžicou premiešame.
Nakoniec pridáme nastrúhané maslo. Všetko spolu zmiešame rukou.
Cesto prelejeme do sklenej zapekacej formy (20 x 30 cm) vystlanej papierom na pečenie.
Rovnomerne zarovnáme. Na vrch naukladáme jahody.
Nakoniec koláč posypeme posýpkou. Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 40-45 minút pri teplote 170°C.
Po upečení posypeme koláč práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: