Starodávny recept na šťavnatú čokoládovú tortu s orieškovou plnkou.
Fantastická konzistencia a chuť spolu s netradičnou prípravou robia tento dezert dokonalým.
Fantastický recept na dokonalú čokoládovú tortu z youtube kanála Jednostavna kuhinja.
Potrebujeme:
Na jedno cesto:
2 vajcia
10 PL kryštálového cukru
1 balenie vanilkového cukru (8 g)
10 PL vody
12 PL hladkej múky
1 PL kakaového prášku
1/2 balenia prášku do pečiva (6 g)
Na plnku:
1 l mlieka
200 g kryštálového cukru
200 g čokolády na varenie
250 g masla alebo margarínu
250 g mletých vlašských orechov
Na polevu:
120 g mliečnej čokolády
80 ml smotany na šľahanie
Postup:
Do hlbokej misky rozbijeme vajcia.Pridáme cukor.
Nasypeme vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme do peny.
Počas šľahania pridáme vodu. Do zmesi cez sitko preosejeme múku s kakaom a práškom do pečiva.
Šľaháme na najnižšej rýchlosti mixéra. Cesto nalejeme do tortovej formy (priemer 24 cm) vystlanej papierom na pečenie.
Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 20 minút pri teplote 180°C.
Celý proces zopakujeme a pripravíme ešte jedno cesto.
Z vychladnutého cesta odstránime papier. Obidve cestá prekrojíme na polovicu.
Do hrnca na sporáku nalejeme mlieko a nasypeme cukor.
Pridáme maslo a čokoládu.
Zapneme sporák a miešame, kým sa suroviny nerozpustia.
Keď sa všetko rozpustí, vypneme sporák. Nakoniec pridáme nasekané orechy a zamiešame.
Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Vložíme cesto a polejeme plnkou.
Celý postup zopakujeme aj s ostatnými časťami cesta.
Tortu prikryjeme alobalom a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
Potom vložíme na noc do chladničky. Po vybratí z chladničky odstránime alobal a okraje formy.
Pomocou podnosu tortu obrátime a odstránime papier.
Do panvice pridáme nalámanú čokoládu a smotanu. Čokoládu roztopíme pri nízkej teplote.
Polevu necháme trochu vychladnúť a potom potrieme tortu.
Okraje ozdobíme nasekanými orechmi.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: