Bravčové pliecko na cibuľke je rýchla a jednoduchá dobrôtka.
Mäso je mäkké a šťavnaté a omáčka je plná chutí.
Samotná príprava tejto pochúťky vám zaberie len približne 30 minút.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Vynikajúci recept na bravčové pliecko z youtube kanála Vaříme s Kubíčkem.
Potrebujeme:
500 g bravčového pliecka
1 PL masti
1/2 ČL tymianu
1/2 ČL rozmarínu
2 ČL horčic
mleté čierne korenie
1/2 ČL rasce
1 ČL sójovej omáčky
1/3 ČL soli
4 cibule
100 g slaniny
1 PL hladkej múky
1/2 ČL sladkej papriky
čili
500 ml hovädzieho vývaru
3 strúčiky cesnaku
petržlenovú vňať
Postup:
Na rozpálenej panvici rozpustíme masť. Bravčové mäso nakrájame na cca 2-3 cm hrubé kúsky.
Mäso vložíme do rozpálenej panvice a osmažíme z oboch strán do zlatista.
Potom pridáme tymian, rozmarín a horčicu.
Ochutíme čiernym korením. Nakoniec pridáme rascu a sójovú omáčku.
Mäso osolíme a všetko spolu zamiešame.
Počas smaženia nakrájame cibuľu na polovičné kolieska.
Slaninu nakrájame na kocky.
Cibuľu so slaninou pridáme do panvice a premiešame.
Smažíme, kým slanina nepustí šťavu.
Potom pridáme múku, papriku, čili (ak máte radi pikantné), zamiešame a smažíme 2 minúty.
Do základu nalejeme vývar. Dobre zamiešame, prekryjeme a necháme variť 15 minút.
Po uplynutí doby do omáčky zamiešame pretlačený cesnak.
Na konci podľa chuti osolíme a okoreníme.
Ozdobíme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Servírujeme s ryžou, prípadne knedľou, cestovinami, zemiakovou kašou alebo hranolkami.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: