Zemiaky nakrájam, vložím do panvice a zalejem touto zmesou: Moja rodina ma prosí o dupľu!

Tento pokrm je tiež lacný a predovšetkým naozaj chutný.

Pečenie zemiakov s vaječnou zmesou na panvici radí tento recept niekde na polceste medzi omeletou a pečenými francúzskymi zemiakmi.

Ideálna voľba na raňajky, večeru, alebo rýchly obed

Nech už to pomenujete akokoľvek, je to skvelé jedlo ako na výdatné raňajky, tak aj na rýchlu večeru alebo obed.

Tento pokrm je tiež lacný a predovšetkým naozaj chutný.

 

 

Nazvite to ako chcete – omeleta so zemiakmi alebo zapekaná zemiaková panvica.

Tento recept využíva metódu, ktorú často nepoužívame, ktorá zahŕňa pečenie jedla v zakrytej panvici.

Táto metóda sa pri niektorých jedlách ukazuje byť rovnako účinná ako tradičné pečenie v rúre.

Je to však rýchlejšie a možno aj hospodárnejšie, keďže nie je potrebné zahrievať rúru.

V tomto recept sme použili túto techniku na prípravu jedla na báze zapekaného zemiakového kastróla.

 

 

Zemiaky treba najprv osmažiť, ale všetko môžeme pripraviť na tej istej panvici, kde z nich potom pripravíme výsledný pokrm.

Vďaka pridaniu zeleniny do vaječnej zmesi je jedlo chuťovo plnšie a nutrične bohatšie.

My sme na prípravu tohto receptu použili aj mozzarellu.

 

 

Ak sa syr rozhodnete použiť, po prevrátení zemiakovej placky na panvici ju posypte syrom a na niekoľko minút prikryjeme.

Na prípravu potrebujeme:

2 stredne veľké zemiaky

 

4 vajcia

150 ml kyslej smotany

veľký zväzok jarnej cibuľky

5-6 cherry paradajok

soľ

 

 

mleté čierne korenie

sladkú papriku

tymian

rastlinný olej na vysmážanie

100 g strúhanej mozzarelly (voliteľné)

Postup:

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na tenké plátky. Na panvici rozohrejeme olej.

Pridáme zemiaky, okoreníme a opečieme z oboch strán dohneda.

 

 

Do misky rozbijeme vajcia.

Pridáme smotanu, nasekanú cibuľku a na drobno nakrájané paradajky.

Všetko spolu zmiešame a nalejeme do panvice na opečené zemiaky.

Panvicu prikryjeme a opekáme asi 15 minút, pričom občas nadvihneme okraje.

Keď je zospodu všetko pekne opečené, panvicu prikryjeme tanierom a obrátime.

Zemiakovú omeletu vrátime späť do panvice neopečenou stranou nadol.

 

 

Teraz môžeme posypať syrom.

Panvicu prikryjeme a znížime oheň na minimum alebo úplne vypneme.

Takto necháme omeletu ešte pár minút.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: piixabay

Najlepšie recepty na dnes