Konečne som našla recept na najdokonalejšiu ROLÁDU: Nepraská, neláme sa a je chutnejšia ako z cukrárne!

Tajomstvo prípravy dokonalého cesta na roládu.
[mashshare]

Chystáte sa pripravovať dezert vo forme rolády a bojíte sa, že to pokazíte?

 

 

Máme pre vás skvelý recept, vďaka ktorému sa vám roláda určite podarí.

Cesto sa nelepí a nepraská, takže vaša roláda bude vyzerať, ako od skúseného cukrára.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa týchto odporúčaní z YouTube kanála Выпечка a кулинария.

Piškótová roláda bude skvelým dezertom na akúkoľvek príležitosť, či už je to rodinná oslava alebo návšteva.

Tento recept si určite uložte, pretože vďaka nemu sa vám roláda vždy podarí.

 

 

Potrebujeme:

4 stredné vajcia

120 g kryštálového cukru

1 ČL vanilkového cukru

 

 

120 g hladkej múky

štipku soli

plech s rozmermi 39 x 30 cm

Postup:

Ako prvé si začnite šľahať bielky so štipkou soli.

 

 

Keď prestanú byť bielky priesvitné a začnú belieť, postupne v piatich dávkach pridajte cukor a šľahajte, až kým sa cukor úplne nerozpustí. 

Následne začnite počas stáleho šľahania postupne pridávať aj žĺtky.

 

 

Teraz môžete mixér vypnúť a hmotu zľahka premiešať ešte špachtľou. 

Múku si preosejte a zapracujte ju do tejto hmoty v 2 krokoch.

 

 

Miešajte dovtedy, kým nebude hmota kompaktná a bez hrudiek. 

Na plech si dáme papier na pečenie a navrstvíme naň pripravené cesto.

Rovnomerne ho špachtľou rozotrieme a plech vložíme do rozohriatej rúry na 200 – 210 °C. 

 

 

Pečieme 10 minút, kým nebude zlatistej farby.

Nezabúdajte, že každá rúra pečie inak, a preto by ste mali cesto počas pečenia priebežne kontrolovať.

Keď sa cesto pekne odliepa od papiera na pečenie, je hotové.

Táto piškóta by mala byť krásne elastická a po upečení by ste ju mali prikryť čistou bavlnenou utierkou, aby neuschla. 

Krém na plnenie si pripravte podľa chuti a môžete sa pustiť do finalizácie rolády.

 

 

Najskôr si ju prevráťte na čistú podložku a odstráňte papier na pečenie. 

Rovnomerne natrite krém po celej ploche upečeného piškótového plátu, len na konci nechajte pásik voľný, aby sa vám pri rolovaní krém nevytlačil von.

Teraz už stačí len zrolovať, ozdobiť a dať chladiť.

 

 

Roláda je hotová, môžete ju nakrájať a servírovať.

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

 

Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes