Najchutnejšie a najjemnejšie muffiny, aké ste kedy ochutnali.
Obľúbená pochúťka všetkých vekových kategórií, ktorá nesmie chýbať na stole pri akejkoľvek príležitosti.
Fantastický recept na čokoládové muffiny z youtube kanála Recette rapide sucrée.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tieto muffiny sú tiež známe pod názvom Adam a Eva, dôvodom sú dve kontrastné farby, ktoré tvoria základ tohoto receptu – biela a čierna.
Výsledkom sú vynikajúce a lahodné koláčiky, ktoré hravo tromfnú aj zákusok.
Potrebujeme:
2 vajcia
štipku soli
150 g kryštálového cukru (3/4 šálky)
1 ČL vanilkovej esencie
100 ml rastlinného oleja (1/3 šálky + 1 PL)
125 g jogurtu (2/3 šálky)
200 g hladkej múky (1 + 2/3 šálky)
50 g kakaa (1/3 šálky)
8 g prášku do pečiva (1 ČL)
80 g mliečnej čokolády (1/2 šálky)
čokoládovú posýpku
250 g gréckeho jogurtu
8 g vanilkového cukru (1 ČL )
20 g kryštálového cukru (2 PL)
1 malé vajce
1 PL kukuričného cukru
Postup:
Do hlbokej misky pridáme vajcia. Pridáme soľ a cukor.
Potom pridáme vanilkovú esenciu a metličkou vymiešame.
Do zmesi nalejeme olej a zamiešame.
Pridáme jogurt a vymiešame.
Cez sitko preosejeme múku s práškom do pečiva a kakaom a dôkladne premiešame.
Pridáme nalámanú čokoládu a špachtľou zamiešame.
Do menšej misky pridáme vajce a vanilkový cukor.
Nasypeme cukor a metličkou premiešame.
Pridáme škrob a dobre zamiešame.
Nakoniec pridáme jogurt a všetko spolu zmiešame.
Do formy na muffiny s papierovými košíčkami nanesieme čokoládovú zmes.
Vrch polejeme jogurtovou zmesou.
Nakoniec posypeme čokoládovou posýpkou.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 20 minút pri teplote 175°C.
Po upečení necháme muffiny vychladnúť.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: