Výrazná chuť čokolády, ktorá vás príjemne naladí a zbaví aj posledných zvyškov stresu z pracovného týždňa. Doprajte si vynikajúcu pochúťku s jednoduchou prípravou a lákavou vôňou, ktorá naplní váš byt tou pravou víkendovou pohodou.
Potrebujeme:
200 g tmavej čokolády
250 g masla
4 vajcia
150 g cukru
100 g hladkej múky
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Postup:
Čokoládu nalámeme na menšie kúsky a spolu s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli na miernom ohni. Zmes je nutné neustále miešať a keď sa všetky ingrediencie rozpustia, odstránime ju z ohňa (zmes sa nesmie variť!).
Čokoládovú zmes necháme chvíľu vychladnúť a potom do nej postupne zašľahávame metličkou vajcia, cukor a nakoniec postupne primiešame múku. Cesto je potrebné dobre vymiešať – jeho konzistencia by mala byť tekutá, ale zároveň dostatočne hustá.
Pripravíme si formu na pečenie s rozmermi 20 x 20 cm a vymastíme ju maslom. Cesto vlejeme do formy a niekoľkokrát s ňou buchneme o pracovnú dosku, aby sme sa zbavili bubliniek. Potom vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov 30 minút. Koláčik by mal byť aj po upečení vo vnútri mierne vlhký, aj preto je kontrola pomocou špáradla v tomto prípade zbytočná.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk