Tieto recepty na pohostenie sú rýchle a hlavne jednoduché na prípravu.
Ponúkame vám štyri fantastické tipy na občerstvenie, ktorému nikto neodolá.
Jednoduché recepty na dokonalé pohostenie z youtube kanála Smaczne dania.
Na chlebíčky s mletým mäsom potrebujeme:
1 bochník chleba
500 g mletého mäsa (použili sme bravčové)
150 g syra
250 g cherry rajčín
1 ČL sladkej červenej papriky
soľ podľa chuti
mleté čierne korenie podľa chuti
Postup:
Do misky s mletým mäsom pridáme soľ a čierne korenie.
Potom pridáme mletú papriku a rukou premiešame.
Na hrubom strúhadle nastrúhame syr a rajčiny nakrájame na plátky.
Mäsovú zmes rozotrieme na krajec chleba.
Krajec poukladáme na plech na pečenie.
Posypeme syrom a poukladáme plátky paradajok.
Vložíme do rúry predhriatej na 180°C.
Pečieme asi 30-35 minút.
Ozdobíme kôprom a môžeme servírovať.
Na kuracie mäso obalené v slaninke potrebujeme:
2 kuracie prsia (600 g)
360 g údenej slaniny
1 PL sezamu
Na omáčku:
2 PL sójovej omáčky
1/2 ČL soli
1 ČL horčice
1 ČL medu
mleté čierne korenie
1 PL jablčného octu (citrónovej šťavy)
Postup:
Kuracie prsia umyjeme a osušíme papierovou utierkou.
Nakrájame na 4-5 dlhých pásikov.
Do menšej misky pridáme sójovú omáčku.
Pridáme soľ, horčicu, med, čierne korenie, jablčný ocot a dobre premiešame.
Mäso polejeme marinádou a necháme 20 minút odstáť.
Kúsky kuracieho mäsa prekrojíme na dve časti a zabalíme do slaniny (bez kože).
Rolky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Potrieme zvyšnou marinádou a posypme sezamom.
Vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme asi 25 minút.
Môžeme servírovať.
Na uhorkový snack potrebujeme:
6 malých uhoriek
3 PL majonézy
80 g syra
1 strúčik cesnaku
kôpor
10 čiernych olív bez kôstok
Postup:
Z uhoriek odkrojíme konce a prekrojíme na polovicu.
Odrežeme kúsok zospodu, aby boli stabilné a lyžičkou odstránime dužinu.
Do misky najemno nastrúhame syr.
Pridáme pretlačený cesnak, nasekaný kôpor, majonézu a zamiešame.
Zmesou naplníme uhorky.
Na vrch naukladáme na plátky nakrájané olivy a môžeme servírovať.
Na pečeňové toasty potrebujeme:
1 francúzsku bagetu
300 g pečene
1 žĺtok
30 g masla
3 PL strúhanky
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Pečeň umyjeme vysušíme, nakrájame na kocky a pomelieme v mixéri.
Zmes prelejeme do misky a pridáme strúhanku.
Pridáme žĺtok, maslo, soľ, čierne korenie a dôkladne premiešame.
Bagetu nakrájame na plátky a poukladáme na plech na pečenie.
Vložíme do rúry predhriatej na 200°C a pečieme asi 10-15 minút.
Pečeňovú zmes rozotrieme na plátky bagety.
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Pečieme 15 minút pri teplote 180°C.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: