Zapečené chlebíčky s mletým mäsom: POHOSTENIE, za ktoré vás budú doma nosiť na rukách!

Lahodné plnené zapekanKaždý má rád tieto jednoduché a lacné recepty. Sendviče s mletým mäsom!

Tieto recepty na pohostenie sú rýchle a hlavne jednoduché na prípravu.

Ponúkame vám štyri fantastické tipy na občerstvenie, ktorému nikto neodolá.

Jednoduché recepty na dokonalé pohostenie z youtube kanála Smaczne dania.

Na chlebíčky s mletým mäsom potrebujeme:

1 bochník chleba

500 g mletého mäsa (použili sme bravčové)

150 g syra

250 g cherry rajčín

1 ČL sladkej červenej papriky

soľ podľa chuti

mleté čierne korenie podľa chuti

Postup:

Do misky s mletým mäsom pridáme soľ a čierne korenie.

Potom pridáme mletú papriku a rukou premiešame.

Na hrubom strúhadle nastrúhame syr a rajčiny nakrájame na plátky.

Mäsovú zmes rozotrieme na krajec chleba.

Krajec poukladáme na plech na pečenie.

Posypeme syrom a poukladáme plátky paradajok.

Vložíme do rúry predhriatej na 180°C.

Pečieme asi 30-35 minút.

Ozdobíme kôprom a môžeme servírovať.

Na kuracie mäso obalené v slaninke potrebujeme:

2 kuracie prsia (600 g)

360 g údenej slaniny

1 PL sezamu

Na omáčku:

2 PL sójovej omáčky

1/2 ČL soli

1 ČL horčice

1 ČL medu

mleté čierne korenie

1 PL jablčného octu (citrónovej šťavy)

Postup:

Kuracie prsia umyjeme a osušíme papierovou utierkou.

Nakrájame na 4-5 dlhých pásikov.

Do menšej misky pridáme sójovú omáčku.

Pridáme soľ, horčicu, med, čierne korenie, jablčný ocot a dobre premiešame.

Mäso polejeme marinádou a necháme 20 minút odstáť.

Kúsky kuracieho mäsa prekrojíme na dve časti a zabalíme do slaniny (bez kože).

Rolky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Potrieme zvyšnou marinádou a posypme sezamom.

Vložíme do predhriatej rúry na 180°C a pečieme asi 25 minút.

Môžeme servírovať.

Na uhorkový snack potrebujeme:

6 malých uhoriek

3 PL majonézy

80 g syra

1 strúčik cesnaku

kôpor

10 čiernych olív bez kôstok

Postup:

Z uhoriek odkrojíme konce a prekrojíme na polovicu.

Odrežeme kúsok zospodu, aby boli stabilné a lyžičkou odstránime dužinu.

Do misky najemno nastrúhame syr.

Pridáme pretlačený cesnak, nasekaný kôpor, majonézu a zamiešame.

Zmesou naplníme uhorky.

Na vrch naukladáme na plátky nakrájané olivy a môžeme servírovať.

Na pečeňové toasty potrebujeme:

1 francúzsku bagetu

300 g pečene

1 žĺtok

30 g masla

3 PL strúhanky

soľ

mleté čierne korenie

Postup:

Pečeň umyjeme vysušíme, nakrájame na kocky a pomelieme v mixéri.

Zmes prelejeme do misky a pridáme strúhanku.

Pridáme žĺtok, maslo, soľ, čierne korenie a dôkladne premiešame.

Bagetu nakrájame na plátky a poukladáme na plech na pečenie.

Vložíme do rúry predhriatej na 200°C a pečieme asi 10-15 minút.

Pečeňovú zmes rozotrieme na plátky bagety.

Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

Pečieme 15 minút pri teplote 180°C.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes