V obchode už nekupujem: Domáca kuracia konzverva bez predvárania, zaručene vynikajúca!

Cestujete často, ale na cestách chcete ušetriť na jedle so sebou alebo v reštauráciách?

 

 

Alebo si možno chcete urobiť zásoby na upršaný deň, prípadne vás už nebaví vymýšľať každý deň inú večeru?

Praktické jedlo na každú príležitosť

Toto jedlo sa pripravuje v podstate samo a budete ho môcť využívať kedykoľvek ho budete potrebovať.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Je chutné teplé aj studené a v chladničke vydrží až 2 mesiace.

 

 

Máme veľký výber mäsových konzerv tohto typu.

Aj vďaka tomuto receptu ich už nemusíte kupovať v obchode.

Ak máte prístup ku kvalitnému mäsu, bola by škoda to nevyužiť a nepripraviť si vlastné mäso v pohári.

 

 

Perfektná vec do každej domácnosti

Pasterizácia a tyndalizácia konzerv sú jedným z najlepších vynálezov ľudstva.

Kuracie mäso v pohároch z nižšie uvedeného receptu sa môže konzumovať teplé aj studené.

Obe verzie budú chutné a šťavnaté.

 

 

Stačí krajec chleba a jednoduchá večera je hotová.

Môžete si ho pripraviť veľmi jednoduchým spôsobom.

Ak máte 5 veľkých pohárov a veľký hrniec, pripravíte si dávku aspoň na týždeň, za predpokladu, že kuracie mäso budete jesť od pondelka do piatku.

 

 

Pred pasterizáciou v pohároch treba mäso namočiť do slaného nálevu s tromi litrami vody a tromi polievkovými lyžicami soli.

Vďaka namáčaniu zostane mäso po pasterizácii svetlé, chutnejšie a jemnejšie.

Obsah dózy bude číry – mäso nepustí príliš veľa šťavy.

Na prípravu zaváraného kuracieho mäsa potrebujeme:

12 kuracích stehien

8 kuracích krídel

1 mrkvu

 

 

1 koreň petržlenu

5-10 strúčikov cesnaku (podľa vlastnej chuti: 1-2 strúčiky na pohár)

5 PL horčice

5 ČL zrniek farebného korenia

1 l  studenej prevarenej vody

1 PL soli

Okrem toho:

3 l vody

3 PL soli

petržlenovú vňať alebo ligurček (voliteľné)

Postup:

Mäso dôkladne očistíme. Kuracie krídla rozdelíme na dve časti.

To nám uľahčí vkladanie do pohárov.

 

 

Pripravíme nálev na namáčanie mäsa: v troch litroch vody rozpustíme 3 lyžice soli.

Mäso vložíme do nálevu na 1,5 hodiny. Zeleninu ošúpeme a nakrájame na plátky.

Cesnak necháme v šupke a mierne ho roztlačíme. Poháre a viečka opláchneme vriacou vodou.

Mäso vyberieme z nálevu a osušíme ho.

 

 

Do každej nádoby vložíme niekoľko plátkov mrkvy a petržlenu, cesnak a 1 lyžičku korenia.

Mäso vložíme dovnútra tak, aby každá nádoba obsahovala stehno aj krídlo.

Medzi kúsky mäsa vložíme vetvičku petržlenovej vňate alebo ligurčeka.

Pripravíme nálev na zaliatie mäsa: 1 PL soli rozpustíme v litri vody a zalejeme mäso tak, aby nálev tvoril približne polovicu každej nádoby.

Na pevno uzavrieme.

Dno veľkého hrnca vystelieme čistou utierkou a zaváracie poháre vložíme dovnútra vrchnákom hore.

 

 

Až po uzávery nalejeme studenú vodu.

Na strednom ohni privedieme do varu, znížime plameň a na miernom ohni varíme asi 4 hodiny.

Medzitým skontrolujeme poháre a v prípade potreby dolejeme horúcu vodu.

 

 

Po štyroch hodinách vypneme plyn a prikryté poháre necháme vychladnúť.

Naše zavárané kuracie mäso je hotové a môžeme ho skladovať v chladničke 2 mesiace.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes