Najlepšie kuracie krídelká, aké som kedy urobila pre svojho manžela: Chrumkavé kuracie krídelká!

Pripravte si doma chrumkavé kuracie krídelká s pikantnou, krémovou omáčkou a sviežim šalátom.

Neuveriteľne chutná večera pre celú rodinu.

 

 

Unikátny recept na najlahodnejšie kuracie krídla z youtube kanála Schneller Koch.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1,5 kg kuracích krídel

3 PL kukuričného škrobu

2 ČL cesnakového prášku

2 ČL údenej papriky

 

 

1/4 ČL čili papričky

1,5 ČL soli

mleté čierne korenie

100 g pikantnej omáčky (prípadne obľúbeného kečupu alebo paradajkovej omáčky)

2-3 PL medu

70 g masla

Na šalát:

200 g červenej kapusty

200 g bielej kapusty

1 červenú cibuľu

 

 

1 paradajku

1/2 červenej papriky

uhorku

1/2 jablka

1 mrkvu

šťavu z 1/2 citróna

80 g kyslej smotany

40 g majonézy

20 g horčice

1 strúčik cesnaku

mleté čierne korenie

Postup:

Na začiatku osušíme krídelká papierovou utierkou. Potom krídla prekrojíme na polovicu.

Do hlbokej misky pridáme škrob.

 

 

Potom pridáme cesnakový prášok a údenú papriku.

Pridáme čili prášok a premiešame. Do misky so zmesou korenia vložíme kuracie krídla.

Mäso osolíme a posypeme čiernym korením. Všetko spolu dobre premiešame.

Kuracie krídla poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

 

 

Plech vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 50 minút pri teplote 200°C.

Do hrnca na sporáku pridáme pikantnú omáčku. Pridáme med.

Metličkou premiešame a privedieme do varu.

Potom pridáme maslo a miešame, kým sa nerozpustí.

 

 

Ochutíme štipkou čili a zamiešame.

Osolíme podľa chuti a necháme variť 2-3 minúty. Po tridsiatich minútach otočíme krídla.

Červenú a bielu kapustu nasekáme a vložíme do misky.

Pridáme na kocky nakrájanú cibuľu. Paradajku nakrájame na kocky a pridáme k zelenine.

 

 

Pridáme na plátky nakrájanú papriku. Uhorku pozdĺžne prekrojíme na štvrtiny, potom na plátky a vložíme do šalátu.

Nakoniec pridáme na kocky nakrájané jablko a nastrúhanú mrkvu. Šalát pokvapkáme citrónovou šťavou.

V menšej miske zmiešame majonézu, smotanu, horčicu a prelisovaný cesnak.

Omáčku pridáme do šalátu, osolíme ochutíme čiernym korením a všetko spolu zmiešame.

 

 

Upečené krídelká preložíme do hlbokej misky, zmiešame s omáčkou a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash