Hľadáte recept na lahodný a rýchly dezert, ktorý zvládnete aj bez veľkého pečenia? Vyskúšajte koláč Nescafé! Tento dezert je hotový behom pár minút a zaručene poteší celú rodinu.
Koláč Nescafé sa pripravuje z jednoduchých ingrediencií, ktoré má väčšina z nás doma. Kľúčovou ingredienciou je samozrejme káva Nescafé, ktorá dodáva koláču jeho charakteristickú chuť a arómu.
Na potretie odporúčam kyselkavejší džem a ak chcete ešte ešte šťavnatejší koláčik, popichajte cesto vidličkou a pokvapkajte trochou uvarenej kávy alebo kaka.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
300 g múka polohrubá
150 g cukor práškový
100 g maslo
3 PL olej
2 ks vajcia
1 PL (Nescafé) káva instantná
3 PL kakao
250 ml mlieko
1 ks prášok do pečiva
1 PL rum
Na potretie:
džem
Na vrch:
150 g čokoláda várová
200 g smotana kyslá
Postup:
Príprava cesta je veľmi jednoduchá a rýchla, stačí, ak si nachystáte jednu misku.
V miske vymiešame vajcia s cukrom do peny.
Pridáme aj olej a maslo (maslo musí byť rozpustené a vlažné).
Nakoniec pridáme aj sypké prísady a vymiešame jednotné cesto.
Kávu pridávame práškovú nie uvarenú!
Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180 st. C asi 15 minút.
Ešte teplý natrieme ľubovoľným džemom, ja som mal malinový.
Necháme ho vychladnúť a pripravíme si polevu.
Ja som mala viacej smotany, preto bola poleva svetlejšia, ale keď ju pripravíte podľa receptu, bude tmavšia.
Čokoládu rozpustíme napr. v mikrovlnke a zamiešame s kyslou smotanou, lepšia je hustejšia kyslá smotana.
Navrstvíme na koláč a môžeme mešte posypať kakaom alebo troškou kávou.
Dáme do chladničky stuhnúť.
Tipy:
Koláč môžete ozdobiť šľahačkou, čerstvým ovocím alebo kakaovým práškom.
Namiesto sušienok môžete použiť aj drvené orechy alebo mandle.
Koláč môžete skladovať v chladničke až 3 dni.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)