Srdiečka očistíme, prikryjeme fóliou a vyklepeme tĺčikom: Za tento recept by mal niekto dostať ocenenie!

Kuracie srdcia dnes mnohí ľudia prehliadajú a považujú ich skôr za podradný druh mäsa. Je to ale veľká škoda, pretože sú doslova nabité živinami a keď ich správne pripravíte, sú aj veľmi, veľmi chutné.

 

 

Portál smakosze priniesol recept na prípravu kuracích sŕdc, ktorý doslova láme rekordy. Nesmierne chutné a lahodné jedlo!

Prečo jesť kuracie srdcia pravideľne?

Kuracie srdcia sú lacné a bohaté na cenné živiny.

Napriek vysokému obsahu železa a nízkemu počtu kalórií, nie sú v kuchyni príliš obľúbené. 

Poradíme vám, ako ich zaradiť do jedálnička tak, aby boli chutné.

 

 

Prečo sa oplatí jesť kuracie srdce?

V ľudskej strave nesmú chýbať produkty, ktoré dodajú prvky potrebné pre správne fungovanie.

Jedným z nich je železo, ktoré podporuje správne fungovanie imunitného a nervového systému a je zodpovedné za správny transport kyslíka v tele.

 

 

Kuracie srdiečka v 100 g obsahujú až 6 mg tohto prvku.

Sú tiež skvelým zdrojom fosforu (177 mg) a draslíka (176 mg).

Spomínaná porcia obsahuje aj horčík (15 mg), vápnik (12 mg) a zinok (6,6 mg).

Kuracie srdiečka obsahujú cenné vitamíny a bielkoviny.

 

 

V týchto drobkoch nájdeme najmä vitamíny skupiny B, z ktorých najviac bude vitamínov B3 (4,88 mg) a B5 (2,56 mg).

Nájdeme tam aj kyselinu askorbovú, teda vitamín C (3,28 mg).

Kuracie srdcia tiež obsahujú 16 g bielkovín v každých 100 g výrobku a len 9,33 g tuku.

 

 

A čo viac, len 2,66 g sú nezdravé nasýtené tuky.

Cholesterol tu nájdete len 136 mg.

Podstatné bude aj to, že konzumáciou spomínanej porcie si zabezpečíme len 153 kcal.

 

Na prípravu kuracích sŕdc potrebujeme:

500 g hydinových sŕdc

2 vajcia

hladkú múku na obaľovanie

rastlinný olej na vysmážanie

mleté čierne korenie

soľ

1 ČL sladkej papriky

1/2 ČL feferónky

1 ČL sušeného cesnaku

Postup:

Hydinové srdcia očistíme odrezaním ich vrchnej, vláknitej časti. Narežeme ich tak, aby ležali naplocho a očistíme krvavé časti vo vnútri.

Srdcia položíme na kuchynskú dosku, prekryjeme fóliou a vyklepeme.

 

 

Do misky rozbijeme vajcia a vidličkou vyšľaháme.

Vyklepané srdcia vložíme do samostatnej misky.

Osolíme, okoreníme a zmiešame s vaječnou zmesou.

Na chvíľu odstavíme a pripravíme si tanier s múkou na obaľovanie.

Srdcia obalíme v múke a opekáme na dobre rozohriatom oleji dve minúty z každej strany do zlatista.

Srdcia smažíme po dávkach.

 

 

Dbáme na to, aby sme nemali preplnenú panvicu.

Vysmažené srdcia poukladáme na papierovú utierku, aby sme odstránili prebytočný olej.

Servírujeme s omáčkou alebo šalátom a zemiakovou kašou.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes