Pripravte si doma kapustové placky podľa nášho receptu spôsobom, o akom sa vám doteraz ani nesnívalo.
Neuveriteľne chutné a kompaktné placky, ktoré sú také jemné, že sa vám rozplynú v ústach.
Fantastický recept na lahodné kapustové placky z youtube kanála Yasmina Gotovit.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Ideálna náhrada pečiva
Tieto placky sú plné vlákniny a živín a zároveň sú ľahké a nadýchané. Sú skvelou voľbou na raňajky, obed, večeru alebo ako prílohu.
Prečo sú kefírovo-kapustové placky zdravou voľbou?
Sú bohaté na vlákninu, ktorá podporuje trávenie a dodáva pocit sýtosti.
Obsahujú vitamíny a minerály, ako je vitamín C, draslík a horčík.
Kefír je zdrojom probiotík, ktoré sú prospešné pre črevnú mikroflóru.
Kapusta má protizápalové a antioxidačné vlastnosti.
Placky sú ľahšie stráviteľné, ako klasické pečivo.
Pripravte si kefírovo-kapustové placky a vychutnajte si zdravú a chutnú alternatívu pečiva!
Na placky potrebujeme:
350 g kapusty
1 cibuľu
1 mrkvu
rastlinný olej
soľ
mleté čierne korenie
2 vajcia
400 ml kefíru
1 ČL soli
1/2 ČL sódy bikarbóny
400 g hladkej múky
rastlinný olej na vysmážanie
Postup:
Kapustu najemno nakrájame. Ošúpeme cibuľu a nakrájame na kocky.
Ošúpanú mrkvu nastrúhame na hrubom strúhadle.
Na panvici zohrejeme olej.
Pridáme cibuľu a smažíme 2-3 minúty. Potom pridáme nastrúhanú mrkvu a zamiešame.
Pridáme kapustu a všetko spolu zmiešame. Zeleninovú zmes ochutíme soľou a korením.
Zamiešame a smažíme 2-3 minúty.
Potom prekryjeme pokrievkou a na miernom ohni dusíme 10 minút.
Do samostatnej misky rozbijeme vajcia.
Metličkou vyšľaháme. Pridáme kefír a soľ.
Nakoniec pridáme jedlú sódu a metličkou vymiešame.
Do zmesi nasypeme múku a špachtľou vymiešame.
Pridáme osmaženú zeleninu a všetko spolu zmiešame.
Panvicu vymastíme olejom. Do rozohriateho oleja vložíme zmes a vytvarujeme placku.
Prikryjeme pokrievkou a z oboch strán smažíme do zlatista. Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: