Zemiakové placky BEZ STRÚHANIA A SMAŽENIA: Najlepší recept, aký poznám!

Zemiakové placky patria medzi obľúbené zemiakové jedlá.

Spoznajte tento rýchly recept, ktorý vám umožní pripravovať ich jednoduchšie a častejšie.

Tento postup zaberie oveľa menej času, ako ten klasický, keďže zemiaky sa nemusia strúhať a smažiť.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa týchto krokov z portálu pysznosci.

Aj keď je recept na klasické zemiakové placky veľmi jednoduchý, ich príprava môže byť časovo náročná.

Ošúpanie a strúhanie zemiakov nejaký čas trvá (nie každý je šťastným majiteľom kuchynského robota) a vyprážanie si vyžaduje aj dlhé státie pri panvici.

 

 

Tento recept vám však uľahčí prácu a výrazne skráti čas prípravy.

Zemiakové placky bez strúhania a smaženia

Trikom, ktorý vám uľahčí prípravu zemiakových placiek, je použitie varených zemiakov.

 

 

Pripraviť si ich môžete aj deň vopred, aby na druhý deň vznikli chutné zemiakové placky.

Uvarené zemiaky sa roztlačia na kašu, vďaka čomu budú placky jemné.

Zemiaková hmota sa vyformuje do placiek, položí na pekáč a pečie sa v rúre.

 

 

 

Je to skvelá voľba pre ľudí, ktorí chcú znížiť príjem kalórií a tukov.

Navyše príprava je naozaj rýchla.

Odporúčame vyskúšať tento recept a tradičné zemiakové placky sa rýchlo stanú minulosťou.

 

 

Ingrediencie:

1 kg zemiakov

250 g hladkej pšeničnej múky

malá cibuľa

 

 

vajce

lyžica masla

2 polievkové lyžice smotany 18%

soľ a korenie

nasekaná petržlenovú vňať

 

 

Spôsob prípravy:

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a uvaríme v osolenej vode do mäkka.

 

 

Precedíme a roztlačíme pučidlom.

Môžete použiť aj zvyšky zemiakov z predchádzajúceho dňa.

Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na masle do zlatista.

 

 

K zemiakom pridáme vajce, smotanu, opraženú cibuľku, nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie.

Dôkladne premiešame.

Plech vystelieme papierom na pečenie.

 

 

Zo zemiakovej hmoty tvarujte placky.

Vložte do rúry predhriatej na 200 stupňov Celzia.

Pečieme 25-30 minút, kým nie sú placky zlatohnedé.

 

 

Hotové placky podávajte s vašimi obľúbenými omáčkami.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes