Pripravíte ju rýchlo, vyzerá skvele a chutí ešte lepšie. Môžete ju podávať ako predjedlo, alebo výbornú večera s čerstvým pečivom.
Potrebujeme:
1 kg kuracích stehien s kožou bez kostí
7-8 strúčikov cesnaku
½ lyžičky mletého korenia
½ lyžičky korenia na kurča
2 lyžice majonézy
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Soľ podľa chuti
15 g želatíny v prášku
Postup:
Kuracie stehná umyjeme, osušíme a nakrájame na kocky – nie príliš na drobno.
Pridáme soľ, koreniny a nadrobno nakrájaný cesnak. Všetko dobre premiešame. Pridáme majonézu a opäť premiešame.
Želatínu pripravíme podľa návodu na obale. Necháme napučať a zahrievaním rozpustíme. Necháme chvíľu vychladnúť a primiešame do mäsovej zmesi.
Potom začneme formovať jednotlivé rolky – z tejto dávky vytvoríme 4 rolky a pevne ich zabalíme do alobalu (na oboch koncoch zatočíme).
Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov 1 hodinu.
Necháme vychladnúť a odložíme do chladničky. Podávame na studeno so slávnostným šalátom, pečivom alebo zeleninou.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
zdroj: vk