Pripravte si doma zopár delikátnych šalátov podľa našich jednoduchých receptov.
Šaláty sú neskutočne chutné a môžete ich konzumovať kedykoľvek a kdekoľvek.
Jednoduché recepty z youtube kanála Smaczne dania na šaláty, ktoré dokážu naštartovať metabolizmus na maximum.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Tuniakový šalát
Potrebujeme:
200 g uhoriek
200 g paradajok
2 vajcia
160 g konzervovaného tuniaka vo vlastnej šťave
Na omáčku:
2 PL rastlinného oleja
1 PL jablčného octu alebo citrónovej šťavy
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Do misky pridáme nakrájané uhorky, rajčiny a uvarené vajcia na tvrdo.
Potom pridáme tuniaka z konzervy.
Do malej misky pridáme soľ, ocot, olej.
Miešame 1-2 minúty, kým sa soľ nerozpustí.
Šalát dochutíme čiernym korením.
Rovnomerne polejeme pripravenou omáčkou.
Bulgurový šalát
Potrebujeme:
250 g paradajok
250 g uhoriek
2 sladké papriky
1/2 pohára bulguru
1/2 cibule
maslo
1 pohár vody
petržlenovú vňať
kôpor
šťavu z 1/2 citróna
3-4 PL olivového oleja
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
V miske s vodou dobre opláchneme bulgur.
Na panvici roztopíme maslo, pridáme bulgur.
Smažíme ho 2-3 minúty na strednom ohni.
Do panvice nalejeme vriacu vodu, premiešame, prekryjeme pokrievkou a na miernom ohni varíme asi 15 minút.
Do čistej misy pridáme vychladnutý bulgur, na kocky nakrájanú papriku, uhorku, rajčinu a cibuľu.
Potom pridáme nasekanú petržlenovú vňať, kôpor, soľ a čierne korenie.
Na koniec šalát pokropíme citrónovou šťavou, olivovým olejom a dôkladne premiešame.
Šalát z reďkovky, uhoriek a byliniek
Potrebujeme:
200 g reďkovky
4 vajcia
2 uhorky
150 g jarnej cibuľky
1 zväzok petržlenovej vňate
1 zväzok kôpru
2 PL šalátového jogurtu alebo kyslej smotany
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
Na začiatku nakrájame na kocky reďkovku, uhorku a vajce na tvrdo.
Potom nakrájame kôpor, petržlenovú vňať a cibuľku.
Všetky ingrediencie vložíme do misy.
Nakoniec pridáme soľ, čierne korenie, smotanu a všetko spolu premiešame.
Kurací šalát s fazuľou
Potrebujeme:
300 g kuracích pŕs
1 plechovku konzervovanej fazule
2 paradajky
2 uhorky
2-3 PL jogurtu alebo kyslej smotany
1 zväzok jarnej cibuľky
1 zväzok petržlenovej vňate
soľ
Postup:
Na kocky nakrájame uhorku a pečené kuracie prsia.
Z rajčín odstránime dužinu a na drobno ich nakrájame.
Potom nakrájame cibuľku a petržlenovú vňať.
Všetky ingrediencie vložíme do misy, pridáme fazuľu, soľ, jogurt a všetko dôkladne zamiešame.
„Omrvinkový“ šalát
Potrebujeme:
300 g cherry paradajok
15 prepeličích vajec
1 balenie čiernych olív (300 ml)
100 g mini mozzarelly
1/2 ČL sezamu
Na zálievku:
3 PL rastlinného oleja
2 PL citrónovej šťavy
1 ČL dijonskej horčice
1 ČL medu
1 PL talianskej bylinkovej zmesi
1/2 ČL soli
mleté čierne korenie
Postup:
Na tanier naukladáme nakrájané rajčiny, uvarené prepeličie vajcia a olivy.
Potom pridáme mozzarellu a petržlenovú vňať.
Do malej misky pridáme soľ, čierne korenie, bylinky, olej a horčicu.
Ďalej pridáme med, citrónovú šťavu a miešame, kým sa soľ nerozpustí.
Šalát rovnomerne pokvapkáme pripravenou omáčkou, posypeme sezamovými semiačkami a môžeme servírovať.
Dobrú chuť!
Video návod: