Sú to vraj holúbky s paprikou namiesto kapustných listov.
Tieto plnené papriky si však vyžadujú inú prípravu.
S týmto receptom rýchlo premeníte mleté mäso na lahodný obed alebo večeru.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Stačí skombinovať mleté mäso s niekoľkými jednoduchými ingredienciami a pripraviť jedlo s nezvyčajným vzhľadom.
Táto mimoriadne chutná večera pripomína kapustné rolky.
Je bohatá na zeleninu a zároveň zasýti dostatkom mäsa.
Všetky ingrediencie potrebné na prípravu sa dajú ľahko kúpiť po celý rok.
Je to však obzvlášť dobrý recept ešte predtým, ako sa na našich stoloch začne objavovať sezónna zelenina.
Sýta a vynikajúca pochúťka
Z pol kilogramu mäsa vyjde približne 12 takýchto kusov.
Je tiež potrebné vziať do úvahy, že jedlo už obsahuje škrob vo forme ryže.
Kapusta s mletým mäsom je lepšia ako kapustové rolky
Recept môžete obohatiť o zapečené vajíčko na vrchu papriky, prípadne môžete vyskúšať aj verziu so zapečeným syrom.
Na prípravu plnenej papriky potrebujeme:
500 g mletého bravčového a hovädzieho mäsa
300 g ryže
1 veľkú cibuľu
6 sladkých červených paprík
1 PL sladkej papriky
1/2 PL mletej rasce
1 PL pikantnej paprikovej pasty
soľ
mleté čierne korenie
rastlinný olej
Postup:
Ryžu varíme o dve minúty kratšie, ako je uvedené na obale a potom ju necháme vychladnúť.
Cibuľu nakrájame nadrobno. V miske zmiešame obe ingrediencie s mletým mäsom.
Pridáme rascu, mletú papriku a paprikovú pastu.
Dochutíme soľou a čiernym korením. Vymiešame jednotnú hmotu.
Keď sú ingrediencie dobre premiešané, misku prikrytú fóliou odstavíme na niekoľko minút.
Papriku pozdĺžne prekrojíme na rovnaké polovice.
Jadierka odstránime, ale stopky necháme, aby sa z polovičiek papriky stali priestranné misky.
Do každej papriky vložíme porciu mäsovej hmoty a jemne pritlačíme.
Mäso by malo byť v jednej rovine s okrajmi papriky.
Papriku položíme na plech vymastený olejom. Pečieme asi 20 minút pri teplote 180°C.
Syr alebo vajíčka môžeme zapiecť v poslednej fáze pečenia, maximálne 5 minút.
Pokrm servírujeme ihneď po vybratí z rúry.
Prajeme vám dobrú chuť!