Neuveriteľne nadýchaný a voňavý koláč, ktorý poteší vás aj vašich najbližších.
Kombinácia šťavnatého cesta a bohatej plnky je jednoducho nebeská.
Fantastický recept na legendárny tvarohovo-makový koláč z youtube kanála Einfache Rezepte.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
Na cesto:
4 vajcia
250 g práškového cukru (2 šálky)
125 ml rastlinného oleja (1/2 šálky)
250 g jogurtu (1 šálka)
150 g viacúčelovej múky (1,25 šálky)
200 g maku (2 šálky)
Na plnku:
100 g masla (7 PL)
150 g práškového cukru (1 a 1/3 šálky)
500 g tvarohu (2 šálky)
4 žĺtky
40 g vanilkového pudingového prášku alebo kukuričného škrobu (1/3 šálky)
4 bielky
štipku soli
Postup:
Maslo necháme zohriať na izbovú teplotu.
Do nádoby od kuchynského robota rozbijeme vajcia.
Pridáme práškový cukor a vyšľaháme.
Za stáleho šľahania pomaly pridávame olej.
Znížime obrátky a pridáme jogurt.
Potom pridáme múku.
Nakoniec pridáme mak a chvíľu šľaháme.
Cesto nalejeme na plech (29 x 33 cm) vystlaný papierom na pečenie.
Do nádoby pridáme zmäknuté maslo a práškový cukor.
Vyšľaháme krém.
Počas šľahania postupne po jednom pridávame žĺtky.
Znížime výkon mixéra, pridáme tvaroh a pudingový prášok.
Do samostatnej nádoby nalejeme bielky.
Pridáme štipku soli. Vyšľaháme tuhú penu.
Bielky pridáme do tvarohovej zmesi.
Jemne premiešame špachtľou.
Krém vložíme do cukrárskeho vrecka.
Krém nanesieme v tvare mriežky na vrch makového cesta.
Plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 30 minút pri teplote 160°C.
Po upečení necháme koláč vychladnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: