Tento mimoriadne jednoduchý recept na cestoviny s mäsovou omáčkou si ihneď zamilujete!
Fantastický pokrm na večeru, ktorého nikdy nebude dosť.
Delikátny recept na najchutnejšie cestoviny s krémovou omáčkou z youtube kanála Dozus Cook.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
3 + 3 PL olivového oleja
400 g mletého hovädzieho a bravčového mäsa
1 cibuľu
4 strúčiky cesnaku
60 g masla (3 PL)
200 g cestovín
1/2 ČL oregana
1 ČL bazalky
1 ČL údenej papriky
1 PL hladkej múky
1 šálku vody z cestovín (200 ml)
2 šálky paradajkovej omáčky (400 g)
1 šálku smotany na šľahanie (200 g)
100 g syra čedar
1/3 ČL soli
1/3 ČL mletého čierneho korenia
petržlenovú vňať
Postup:
Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme mäso. Za občasného miešania smažíme 9 minút.
Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky. Cesnak rozpučíme a nasekáme na malé kúsky.
Do samostatnej panvice nalejeme olej a rozpustíme maslo.
Pridáme cibuľu a osmažíme do zlatista. Do hrnca nalejeme 2 l vody a pridáme lyžičku soli.
Pridáme cestoviny, prekryjeme a varíme 5 minút.
Cibuľu ochutíme oreganom, bazalkou a mletou paprikou. Potom pridáme nasekaný cesnak, premiešame a smažíme 2 minúty.
Pridáme múku a dobre zamiešame.
Do zmesi nalejeme vodu z cestovín a miešame, kým nezhustne.
Ďalej pridáme paradajkovú omáčku a dobre zamiešame.
Nalejeme smotanu a miešame. Do omáčky pridáme mäso, nastrúhaný čedar, soľ a čierne korenie.
Miešame, kým sa syr nerozpustí, pridáme cestoviny a všetko spolu dôkladne zmiešame.
Nakoniec dochutíme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: