Nikdy som nejedol takéto výborné cestoviny: Jednoduché, rýchle a veľmi chutné!

Tieto cestoviny budete milovať.

Tento mimoriadne jednoduchý recept na cestoviny s mäsovou omáčkou si ihneď zamilujete!

 

 

Fantastický pokrm na večeru, ktorého nikdy nebude dosť.

Delikátny recept na najchutnejšie cestoviny s krémovou omáčkou z youtube kanála Dozus Cook.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

3 + 3 PL olivového oleja

400 g mletého hovädzieho a bravčového mäsa

1 cibuľu

4 strúčiky cesnaku

60 g masla (3 PL)

 

 

200 g cestovín

1/2 ČL oregana

1 ČL bazalky

1 ČL údenej papriky

1 PL hladkej múky

1 šálku vody z cestovín (200 ml)

2 šálky paradajkovej omáčky (400 g)

1 šálku smotany na šľahanie (200 g)

 

 

100 g syra čedar

1/3 ČL soli

1/3 ČL mletého čierneho korenia

petržlenovú vňať

Postup:

Na panvici zohrejeme olivový olej, pridáme mäso. Za občasného miešania smažíme 9 minút.

 

 

Ošúpanú cibuľu nakrájame na kocky. Cesnak rozpučíme a nasekáme na malé kúsky.

Do samostatnej panvice nalejeme olej a rozpustíme maslo.

Pridáme cibuľu a osmažíme do zlatista. Do hrnca nalejeme 2 l vody a pridáme lyžičku soli.

Pridáme cestoviny, prekryjeme a varíme 5 minút.

 

Cibuľu ochutíme oreganom, bazalkou a mletou paprikou. Potom pridáme nasekaný cesnak, premiešame a smažíme 2 minúty.

Pridáme múku a dobre zamiešame.

 

 

Do zmesi nalejeme vodu z cestovín a miešame, kým nezhustne.

Ďalej pridáme paradajkovú omáčku a dobre zamiešame.

Nalejeme smotanu a miešame. Do omáčky pridáme mäso, nastrúhaný čedar, soľ a čierne korenie.

Miešame, kým sa syr nerozpustí, pridáme cestoviny a všetko spolu dôkladne zmiešame.

 

 

Nakoniec dochutíme petržlenovou vňaťou a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes