Každý z nás miluje jedlá, ktoré sú rýchle a chutné.
Presne taký je aj recept mojej mamy. Vyskúšajte ho a uvidíte sami.
Zemiaky s omáčkou – rýchlovka z jedného plechu
Nenáročný recept na lahodný zeleninový kastról s klobásou sme našli na portáli smakosze.
Tento recept na rýchlu a chutnú večeru je skutočne skvelý. Nielen kvôli času prípravy, ale aj kvôli mimoriadnej chuti.
Navyše ingrediencie potrebné na prípravu nestoja veľa.
Vďaka tomuto receptu vykúzlite naozaj chutný obed z pár bežných prísad a len s minimom času a námahy.
Je ideálny na dni, keď máte pociť, že nič nestíhate.
Surovín na prípravu tejto pochúťky pre celú rodinu nie je veľa.
Vďaka tomu na ňu nemusíte míňať veľa peňazí.
Každopádne, pozrite si zoznam nižšie a presvedčte sa sami.
Na prípravu potrebujeme:
5 veľkých zemiakov
jarnú cibuľku
200 g kyslej smotany
4 vajcia
100 g syra
cca 300 g obľúbenej klobás
pár cherry paradajok
olivový olej
mletú sladkú papriku
granulovaný cesnak
mleté čierne korenie
soľ
Postup:
Zemiaky ošúpeme a potom nakrájame na 5 mm hrubé plátky.
Nakrájame plátky vložíme do zapekacej formy.
Dochutíme ich soľou, čiernym korením, mletou paprikou a granulovaným cesnakom.
Zemiaky pokvapkáme olivovým olejom a premiešame.
Formu vložíme do rúry predhriatej na 200°C.
Pečieme 20 minút.
Do misky rozbijeme vajcia a vyšľaháme.
Pridáme smotanu a nakrájanú cibuľku.Cherry rajčiny nakrájame na kocky a vložíme do misky.
Všetky ingrediencie spolu zmiešame, aby vznikla jednotná omáčka.
Omáčku nalejeme do formy s pečenými zemiakmi a rovnomerne rozložíme.
Klobásku nakrájame na tenké plátky a poukladáme na zemiaky.
Syr nastrúhame na hrubom strúhadle a posypeme navrch.
Všetko pečieme maximálne 20 minút pri teplote 180°C.
Hotový kastról nakrájame a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!