Domáca RUSKÁ zmrzlina na plechu: IBA 3 prísady, hotová za 7 minút!

Obľúbená pochúťka všetkých čias

V tomto recepte vám ukážeme, ako dokážete vykúzliť lahodný dezert z troch ingrediencií len za sedem minút.

 

 

Nechajte sa inšpirovať našim jednoduchým receptom a vychutnajte si sladkú dobrotu, ktorú si obľúbite.

Jednoduchý recept na fantastický krémovú pochúťku z nášho detstva.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

Na čokoládovú vrstvu:

250 ml smotany na šľahanie

190 g kondenzovaného mlieka

20 g kakaa

Na krémovú vrstvu:

250 ml smotany na šľahanie

180 g kondenzovaného mlieka

Ďalej:

2 pláty oblátok

Postup:

Z oblátok pomocou okrajov vyrežeme štvorec (15 x 15 cm).

Do misky pridáme kondenzované mlieko. Nasypeme kakao.

 

 

Metličkou premiešame.

Do samostatnej misky nalejeme smotanu.

Mixérom vyšľaháme hustý krém.

Do šľahačky pridáme kakaový krém.

Mixérom a špachtľou zamiešame.

Oblátku ohraničíme okrajmi a potrieme kakaovým krémom.

 

 

Krém vložíme na 30 minút do mrazničky.

Do samostatnej misky nalejeme smotanu.

Mixérom vyšľaháme.

 

 

Do šľahačky nalejeme kondenzované mlieko.

Mixérom zašľaháme.

Biely krém nalejeme do formy na kakaový krém.

 

 

Na vrch položíme oblátku.

Rukami jemne zatlačíme.

Vložíme do mrazničky.

 

 

Po zamrazení vyberieme dezert z formy.

Nakrájame na ľubovoľné kusy.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

https://youtu.be/nwGvwzvfC_A

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes