VŠETKO SA PEČIE SPOLU: Neodolateľne šťavnatý koláč s orieškami a čokoládou. Rýchly a jednoduchý recept!

Neodolateľne šťavnatý koláčik s orieškami a čokoládou: Rýchly a chutný recept!

Grandiózny orechový koláč s čokoládovou polevou, ktorý budete odteraz pripravovať na pravidelnej báze.

 

 

Sladká pochúťka plná orechovej chuti, ktorá opantá malých aj veľkých.

Vynikajúci recept na nadýchaný orechový koláč s čokoládou z youtube kanála Jednostavna kuhinja.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

(objem pohára 200 ml)

1 pohár mlieka

3 vajcia

1 pohár kryštálového cukru

2 poháre hladkej múky

1 pohár rastlinného oleja

1 pohár mletých vlašských orechov

prášok do pečiva (1 bal.)

Na plnku:

 

 

500 ml mlieka

6 PL kryštálového cukru

2 balenia vanilkového cukru

4 PL krupice

100 g čokolády na varenie

150 g mletých vlašských orechov

Na zvlhčenie:

300 ml mlieka

Na polevu:

100 g čokolády na varenie

100 ml smotany na šľahanie

Postup:

Do misky rozbijeme vajcia, pridáme cukor a mixérom vyšľaháme.

 

 

Počas šľahania pridáme mlieko a olej. Vypneme mixér a do zmesi pridáme múku.

Potom pridáme prášok do pečiva a mleté orechy, všetky ingrediencie jemne vyšľaháme.

Plech na pečenie (30 x 20 cm) vymastíme olejom. Nalejeme polovicu pripraveného cesta a zarovnáme.

Cesto vložíme do predhriatej rúry a  pečieme 10 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do hrnca nalejeme mlieko, pridáme cukor a vanilkový cukor.

Ďalej pridáme krupicu a metličkou vymiešame. Všetko premiešame a dáme variť.

Počas varenia miešame a keď zmes začne vrieť, znížime teplotu. Pridáme čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí.

Odstavíme zo sporáku, pridáme orechy a premiešame.

 

 

Na upečené cesto nanesieme horúcu plnku a rozotrieme.

Nalejeme druhú polovicu cesta a rozotrieme po celej ploche. Pečieme ďalších 25 minút pri teplote 180°C.

Upečený koláč polejeme mliekom.

Poleva

Do panvice nalámeme čokoládu a zalejeme smotanou, roztopíme na nízkej teplote.

Horúcou polevou polejeme koláč a rozotrieme po celej ploche.

Necháme vychladnúť pri izbovej teplote, potom vložíme do chladničky.

 

Po vybratí z chladničky môžeme koláč servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes