Toto jednoduché, ale napriek tomu unikátne jedlo si získa srdce celej vašej rodiny – budete ho pripravovať pravidelne.
Pri prvej úspešnej príprave sme ražniči zjedli na posedenie, niektorým maškrtníkom sa dokonca málilo.
Fantastický recept na najchutnejšie ražniči pripravené na plechu z youtube kanála Vít Doležal.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
bravčovú krkovičku
bravčovú kotletu
anglickú slaninu
1 šunkovú klobásu
3 párky
1 cibuľu
šampiňóny
3 druhy papriky (zelenú, žltú a červenú)
1 PL grilovacieho korenia
1 PL soli
1/3 PL mletého čierneho korenia
cca 200 ml vody
Postup:
Na začiatku nakrájame krkovičku na kocky. Vložíme do hlbokej misy.
Rovnako nakrájame aj kotletu a pridáme do misy.
Potom nakrájame slaninu na plátky a vložíme do misy.
Pridáme na kolieska nakrájanú klobásu. Párky nakrájame na štvrtiny.
Konce párkov nakrojíme do tvaru kríža, aby sa nám pri pečení otvorili.
Ošúpanú cibuľu prekrojíme a nakrájame na tenké plátky.
Cibuľové plátky rozoberieme do misy.
Pridáme na tenké plátky nakrájané šampiňóny.
Papriku umyjeme, odstránime stonku a jadierka.
Nakrájame na kocky a pridáme do misy.
Zmes ochutíme čiernym korením, soľou a grilovacím korením.
Rukou dôkladne premiešame (opatrne, aby sme neroztlačili šampiňóny).
Potom zmes preložíme do plechu na pečenie a rovnomerne rozložíme.
Nalejeme vodu. Plech vložíme do rúry predhriatej na 200°C.
Pečieme cca 1,5 hodiny, kým nebude ražniči do zlatista.
Po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: