Ražniči na plechu: Domáca obedová rýchlovka!

Pri prvej úspešnej príprave sme ražniči zjedli na posedenie, niektorým maškrtníkom sa dokonca málilo.

Toto jednoduché, ale napriek tomu unikátne jedlo si získa srdce celej vašej rodiny – budete ho pripravovať pravidelne.

Pri prvej úspešnej príprave sme ražniči zjedli na posedenie, niektorým maškrtníkom sa dokonca málilo.

 

 

Fantastický recept na najchutnejšie ražniči pripravené na plechu z youtube kanála Vít Doležal.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

bravčovú krkovičku

bravčovú kotletu

anglickú slaninu

 

 

1 šunkovú klobásu

3 párky

1 cibuľu

šampiňóny

3 druhy papriky (zelenú, žltú a červenú)

1 PL grilovacieho korenia

1 PL soli

1/3 PL mletého čierneho korenia

cca 200 ml vody

Postup:

Na začiatku nakrájame krkovičku na kocky. Vložíme do hlbokej misy.

Rovnako nakrájame aj kotletu a pridáme do misy.

 

 

Potom nakrájame slaninu na plátky a vložíme do misy.

Pridáme na kolieska nakrájanú klobásu. Párky nakrájame na štvrtiny.

Konce párkov nakrojíme do tvaru kríža, aby sa nám pri pečení otvorili.

Ošúpanú cibuľu prekrojíme a nakrájame na tenké plátky.

Cibuľové plátky rozoberieme do misy.

 

 

Pridáme na tenké plátky nakrájané šampiňóny.

Papriku umyjeme, odstránime stonku a jadierka.

Nakrájame na kocky a pridáme do misy.

Zmes ochutíme čiernym korením, soľou a grilovacím korením.

Rukou dôkladne premiešame (opatrne, aby sme neroztlačili šampiňóny).

Potom zmes preložíme do plechu na pečenie a rovnomerne rozložíme.

 

 

Nalejeme vodu. Plech vložíme do rúry predhriatej na 200°C.

Pečieme cca 1,5 hodiny, kým nebude ražniči do zlatista.

Po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes