Pripravte si doma jemné pudingové buchty podľa nášho jednoduchého receptu.
Ideálne na raňajky a skvelá voľba ako pochutenie pri posedení so svojimi známymi.
Úžasný recept na nadýchané domáce krémové buchty z youtube kanála Ellen’s Kitchen.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Potrebujeme:
1 vajce
3 PL kryštálového cukru
1/2 ČL soli
1 ČL sušeného droždia
180 ml mlieka
40 g masla (2 PL)
400 g hladkej múky (2,5 šálky)
Na pudingový krém:
3 PL kryštálového cukru
1 vajce
2 PL kukuričného škrobu alebo múky
250 ml mlieka (1 šálku)
1 žĺtok + 1 PL mlieka na potretie
1 ČL vanilkového cukru
Postup:
Do misky nasypeme cukor, pridáme soľ, vajce a metličkou vymiešame.
Nalejeme teplé mlieko a roztopené maslo.
Dôkladne premiešame, pridáme droždie a zamiešame.
Do zmesi na dvakrát nasypeme múku, špachtľou a rukou vymiesime cesto.
Misku s cestom prikryjeme fóliou a necháme 40 minút dostáť na teplom mieste.
Do rajnice nasypeme cukor a pridáme vajce.
Pridáme škrob a metličkou vymiešame.
Nalejeme mlieko a počas varenia miešame, kým krém nezhustne.
Nakoniec pridáme vanilkový cukor a premiešame.
Krém prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Nakysnuté cesto preložíme na stôl.
Vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Cesto nakrájame na dlhé pásy a prekrojíme na polovicu.
Dva pásy cesta prichytíme na jednom konci a cez seba prepletieme (viď video).
Potom cesto preložíme cez seba a spojíme konce (viď video).
Buchty poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Prikryjeme fóliou a necháme 20 minút odpočívať.
V malej miske zmiešame žĺtok s mliekom a potrieme buchty.
Pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme na buchty krém. Potom plech vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 25-30 minút pri teplote 180°C.
Po upečení nanesieme zvyšok krému, posypeme práškovým cukrom a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: