Hľadáte na veľkonočný stôl chutné a originálne pohostenie? Prinášame vám skvelé tipy na chutné želé pochúťky na slano, s rýchlou prípravou a vynikajúcou chuťou. Vyskúšate?
Farebné želé kraslice
Potrebujeme:
10 škrupín z vajíčok – umytých a vysušených
2 šálky hovädzieho vývaru
20 g želatíny v prášku
1 červenú papriku
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
1 šálku sterilizovanej kukurice – scedenej z nálevu
300 g šunky nakrájanej nadrobno
Niekoľko vetvičiek kôpru alebo iných byliniek
Postup:
Na tupej strane každého vajíčka je potrebné vytvoriť otvor s priemerom 1,5 – 2 cm, ktorým budeme vajcia plniť. Potom vajcia vložíme do obalu, aby pevne stáli.
Želatínu necháme napučať vo vývare. Potom zahrievaním rozpustíme na plameni (nevaríme).
Do vajec vložíme náplň zo šunky, kukurice, papriky a vetvičiek kôpru. Zalejeme želatínou a vložíme do chladničky stuhnúť.
Šunkové rolky v želatíne
zdroj: katalin-konyha
Potrebujeme:
7 veľkých plátkov šunky alebo 14 menších
2 lyžice masla
4 lyžice chrenu
1 lyžicu kyslej smtoany
1 trojuholník tavenéhos yra
Koreniny a soľ podľa chuti
Na želatínu:
4 lyžicky želatíny
200 ml studenej vody
Postup:
Všetky prísady na náplň zmiešame a docutíme soľou a krením. Zmes navrstvíme na ejdnotlivé plátky šunky a zrolujeme.
Želatínu necháme napučať v 200 ml vody
Formu srnčí chrbát vyložíme fóliou a uložíme do nej jednotlivé rolky. Želatínu rozpustíme zahrievaním na miernom plameni – nevaríme. Môžeme do nej pridať trochu soli. Preložíme z plameňa a nalejeme na rolky. Necháme stuhnúť v chladničke a môžeme podávať!
Šunková rolka s vajíčkami a špargľou
zdroj: bibimoni
Potrebujeme:
500 g šunky nakrájanú na kocky
1 pohár zaváranej špargle
1 uvarené vajce natvrdo
350 ml vývaru
2 bal. želatíny v prášku
Sušenú petržlenovú vňať
Formu dlhú 32 cm a hlbokú 8 cm
Postup:
Vajce nakrájame na plátky. Špargľu necháme odkvapkať z nálevu. Želatínu necháme napučať v studenom vývare.
Formu vystelieme fóliou a na dno uložím eplátky vajíčka a posypeme petržlenovou vňaťou. Pokračujeme vrstvou ½ špargle a ½ šunky.
Opäť uložíme vrstvu šargle, zvyšnú šunku a posypeme petržlenovou vňaťou.
Zmes zalejeme horúcou želatínovou zmesou, ktorú sme si rozpustili zahrievaním na plameni.
Na noc uložíme do chladničky stuhnúť a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)