Také chutné hovädzie mäso ste ešte nejedli.
Keď ho raz ochutnáte, budete si ho pripravovať tak často, ako sa len bude dať.
Vynikajúci obed pre celú rodinu.
Najlepšie nápady na váš e-mail
Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.
Pripravte si ho podľa tohto receptu z YouTube kanála Cookrate – Meat Delish.
Potrebujeme:
1 kg hovädzieho mäsa
500 ml mlieka
50 ml olivový olej
80 g masla
2 cibule
100 g šampiňónov
10 g prelisovaného cesnaku
soľ
čierne mleté korenie
červenú sladkú papriku
30 g horčice
30 ml sójovej omáčky
500 ml vody
30 g kukuričného škrobu + 30 ml vody
10 g jarnej cibuľky
10 g petržlenovej vňate
Zelenina
1 žltá paprika
1 cuketa
5 g cesnaku
1 cibuľa
2 paradajky
10 g kôpru
Postup:
Mäso si ako prvé nakrájame na kocky.
Zalejeme ho mliekom, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme 20 minút stáť.
Do hrnca si nalejeme olivový olej, pridáme maslo a sporák zapneme na mierny ohrev.
Keď sa nám maslo roztopí, mäso scedíme, vložíme do hrnca a opečieme.
Cibuľu, aj šampiňóny si pokrájame na malé kúsky a orestujeme.
Pridáme cesnak, aj koreniny a dobre premiešame.
Teraz primiešame horčicu a následne pridáme opečené mäso.
Zalejeme vodou a necháme 30 minút dusiť.
Medzitým si cuketu umyjeme, osušíme a pokrájame na pozdĺžne pláty.
Papriku aj cibuľu si očistíme, pokrájame na väčšie kusy a takisto opečieme na troche oleja spolu s nasekaným cesnakom.
Osolíme, okoreníme a pridáme pláty cukety.
Nakoniec ešte navrch naukladáme kolieska paradajok a posypeme nasekaným kôprom.
Krátko spolu opekáme a odstavíme.
V miske si rozmiešame kukuričný škrob s vodou a pridáme do hrnca.
Nakoniec ešte pridáme nasekanú jarnú cibuľku a petržlenovú vňať.
Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.
Dobrú chuť!