Vitamínová polievka raz týždenne očistí vaše telo od toxínov a tuku!

Táto zeleninová polievka vám pomôže odstrániť toxíny a tuk z vášho tela!

Jedzte celý deň len polievku a prečistite si telo.

Koľkokrát vám bolo povedané, že „zdravie prichádza cez ústa“.

A je to pravda.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Pripravte si túto polievku podľa receptu z portálu recepti-i-zdravlje.

Polievka na očistu organizmu

Potrebujeme:

1/2 póru

2 mrkvy

1 zeler

petržlenovú vňať

nakrájanú kapustu

trochu hrášku

nové korenie

šálku ryže

bobkový list

Príprava:

Všetku zeleninu si očistíme a nakrájame na kocky.

Na oleji orestujeme jednu nastrúhanú mrkvu, potom pridáme nasekaný pór.

 

 

Neskôr pridáme ďalšiu zeleninu a trochu popražíme.

Zalejeme vodou, pridáme korenie a bobkové listy.

 

 

Ku koncu varenia pridáme umytú ryžu.

Nakoniec dáme trochu petržlenovej vňate a soľ. 

 

 

Ak sa snažíte schudnúť, najdôležitejším faktorom, ktorý má vplyv na redukciu hmotnosti, je správna strava. 

Existujú potraviny, ktoré pôsobia ako prírodné spaľovače tuku.

 

 

Ak ich zaradíte do svojho jedálnička, vďaka nim môže ísť ručička na váhe dolu oveľa rýchlejšie.

Tukožrútska polievka

 

 

Potrebujeme:

1 cibuľu

40 ml slnečnicového oleja

1 veľkú mrkvu

200 g stopkového zeleru

1 červenú papriku

1 žltú papriku

200 g hlávkovej kapusty

1 paradajku

400 ml paradajkovej šťavy

1 strúčik cesnaku

petržlenovú vňať

Postup:

Do hrnca si nalejeme slnečnicový olej, rozhorúčime ho.

Vložíme nadrobno pokrájanú cibuľu. 

 

 

Opekáme na miernom ohni do sklovita.

Medzitým si pripravíme mrkvu.

 

 

Tú ošúpeme, pokrájame na menšie kúsky.

Vložíme do hrnca.

 

 

Stopkový zeler si umyjeme.

Odrežeme koniec.

Pokrájame a vložíme do hrnca s mrkvou a cibuľou.

 

 

Zeleninu krátko orestujeme.

Potom pridáme očistenú a pokrájanú červenú, aj žltú papriku. 

 

 

Kapustu si umyjeme.

Nakrájame na menšie kúsky.

Vložíme do hrnca a zalejeme vodou.

 

 

Prikryjeme pokrievkou.

Povaríme 10 minút od zovretia. 

Paradajku si umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. 

 

 

Potom ju vložíme do hrnca k ostatným ingredienciám.

Nalejeme aj paradajkovú šťavu. 

Cesnak si očistíme.

Pretlačíme ho cez lis do polievky.

 

 

Osolíme a okoreníme podľa chuti.

Následne polievku varíme ešte asi 15 – 20 minút. 

Na záver ju rozmixujeme tyčovým mixérom.

 

 

Pred podávaním ju ešte posypeme umytou a nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes