Recept na túto paštétu mám od mojej drahej babičky: Jej tajomstvo spočíva v jednej prísade!

Táto paštéta ulahodí každému gurmánovi.

Pripravte paštétu podľa nášho receptu a nebudete sklamaní. Tajomstvom je jedna ingrediencia, ktorá úžasne zvýrazňuje chuť.

Táto paštéta ulahodí každému gurmánovi.

 

 

Výnimočný recept na najlahodnejšiu domácu paštétu z portálu smakosze

Luxusné jedlo na slávnostný stôl

Odkedy si pamätám, moja stará mama nikdy nekupovala paštétu. Vyrábala si ju len sama.

Vždy vravela, že nie je nič lepšie ako čerstvý chlieb s domácou paštétou a bola to skutočne pravda.

Jej paštéta sa rozplývala v ústach a chutila neskutočne lahodne.

 

 

Konečne som sa dostal k tomuto receptu.

Jedna zložka tohoto receptu je prekvapivá a ukázalo sa, že nie každý ju používa.

Babka zahnala všetky moje obavy, pretože mi vysvetlila, že bez danej suroviny by paštéta nebola taká dobrá a jednoducho sa nedá vynechať.

 

 

Spomínaným doplnkom sú šampiňóny.

S nimi má oveľa lepšiu konzistenciu a chuť ulahodí každému labužníkovi.

Na prípravu domácej paštéty potrebujeme:

6 kuracích stehien

300 g pečene

300 g bravčového laloku

4 vajcia

 

 

1 cibuľu

300 g šampiňónov

2 mrkvy

1 petržlen

1/4 zeleru

1 žemľu

3 bobkové listy

10 g muškátového orieška

1 zrnko nového korenia

5 zrniek čierneho korenia

soľ

Postup:

Kuracie stehná dôkladne umyjeme.

 

 

Vložíme do hrnca a zalejeme studenou vodou.

Mrkvu, zeler a petržlen ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.

Pripravenú zeleninu vložíme do hrnca. Pridáme ošúpanú cibuľu, nové korenie, čierne korenie, bobkové listy a soľ.

Privedieme do varu.

 

 

Po 15 minútach varenia pridáme trochu vody.

Pridáme lalok nakrájaný na kúsky a ošúpané huby.

Všetko varíme 60 minút.

 

 

Medzitým očistíme pečeň a nakrájame na menšie kúsky.

Po hodine vyberieme zeleninu a mäso z hrnca. Žemľu nakrájame na tenké plátky a vložíme do misky a zalejeme vývarom z hrnca.

Pečeň vložíme do hrnca a varíme asi 15 minút. Z kuracieho mäsa odstránime kosti.

 

 

 

Uvarené mäso, zeleninu a žemľu pomelieme v mlynčeku.

Všetky ingrediencie vložíme do misky.

Dochutíme muškátovým orieškom, soľou a korením.

Všetko dôkladne premiešame, aby sa všetky suroviny spojili.

Pridáme vajcia a opäť zamiešame.

Obdĺžnikovú formu na pečenie vymastíme maslom a posypeme strúhankou.

 

 

Do formy vložíme mäsovú hmotu a rovnomerne ju rozotrieme.

Pečieme 60 minút v rúre predhriatej na 195°C.

Po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes