Nikto neverí, že tento koláč robím sám: Lepší som nejedol ani v cukrárni!

Vynikajúci dezert s jednou prekvapivou prísadou.

Dezert podľa tohto receptu poteší nielen svojou chuťou, ale aj vzhľadom.

 

 

Všetci moji priatelia si myslia, že ho kupujem v cukrárni, ale pripravujem ho sám.

Tento dezert si môžete pripraviť doma podľa nižšie uvedeného receptu.

Dezert ako z cukrárne

Vynikajúci recept na lahodný ovocný dezert sme našli na portály smakosze a hneď sme ho museli vyskúšať.

Vždy som pripravoval jednoduché torty a dezerty a tie prepracovanejšie a krásne zdobené som kupoval v dobrých cukrárňach.

Odkedy však mám recept na tento dezert, prestal som chodiť do cukrárne.

 

 

O chvíľu sa dozviete, ako veľmi jednoducho sa pripravuje.

Tento dezert určite vyskúšajte pripraviť a vaša rodina bude nadšená.

Možno ani vám nebudú veriť, že ste ho pripravovali sami.

 

 

Suroviny, ktoré sa používajú na prípravu tohto dezertu, môžu byť prekvapujúce.

Avšak práve vďaka nim táto torta chutí lahodne a vyzerá úchvatne.

Nižšie v článku uvádzame zoznam všetkých surovín, ktorú budete potrebovať na prípravu.

 

Na prípravu ovocného dezertu potrebujeme:

350 g kryštálového cukru

3 vajcia

200 g kryštálového cukru

400 g hladkej múky

20 g prášku do pečiva

150 ml rastlinného oleja

120 g špenátových listov

 

 

650 ml vody

4 kiwi

1 kg jabĺk

2 balenia želé s príchuťou kiwi

400 g tvarohu

 

40 g želatíny

200 g gréckeho jogurtu

práškový cukor

citrónovú šťavu

Postup:

Umytý špenát vložíme do misky. Nalejeme olej a vyšľaháme. Do druhej misky rozbijeme vajcia a pridáme 200 g cukru.

 

 

Vyšľaháme pomocou mixéra. Pridáme múku a prášok do pečiva a znova premiešame, kým nebude zmes jednotná.

Za stáleho miešania pridávame po dávkach rozmixovaný špenát.

Obdĺžnikový plech vystelieme papierom na pečenie. Vylejeme naň cesto a rovnomerne rozotrieme.

Plech vložíme do rúry predhriatej na 180°C.

 

 

Pečieme 40 minút. Upečené cesto rozdelíme na dve časti a jednu z nich necháme na plechu.

Do pohára nalejeme 50 ml vody. Pridáme lyžičku práškového cukru a citrónovú šťavu.

Zmiešame a zmesou potrieme pripravené cesto. Kiwi a jablká ošúpeme a nakrájame na malé kocky.

Ovocie vložíme do hrnca. Nalejeme 600 ml vody a privedieme do varu.

Pridáme želé a premiešame.

 

 

Potom zmes nalejeme na cesto v plechu a rovnomerne rozotrieme.

Prekryjeme ďalšou vrstvou cesta. Želatínu rozpustíme v 100 ml teplej vody a premiešame.

Tvaroh vložíme do misky. Pridáme 150 g cukru a grécky jogurt.

Nalejeme želatínu a všetko dôkladne premiešame.

 

 

Krémovú zmes nanesieme na cesto a rozotrieme.

Na vrch dezertu poukladáme nakrájané kiwi.

Môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes