Vynikajúca banánová maškrta s prvotriednym krémom a čokoládovou polevou.
Banány sú sladké a aromatické ovocie, čo im dodáva prirodzenú lahodnosť, ktorú mnohí ľudia milujú.
V kombinácii s ďalšími ingredienciami, ako je čokoláda a vanilka, vytvárajú neodolateľne chutný dezert.
Pre intenzívnejšiu chuť dezertu používajte prezreté banány.
Do dezertu môžete pridať rôzne ingrediencie, ako sú orechy, sušené ovocie, čokoládové lupienky alebo kokosové vločky.
Výsledný koláč môžete ozdobiť šľahačkou, ovocím alebo čokoládovou polevou.
Potrebujeme:
4 vajcia
2 bielky
1 lyžičku
1 šálku cukru
3 lyžice oleja
1,5 šálky preosiatej hladkej múky
2 lyžičky prášku do pečiva
1/2 lyžičky sódy bikarbóny + citrónovú šťavu
Krém:
2 banány
2 žĺtky
1 lyžička vanilky
4 šálky cukru (1 šálka 125 ml)
4 lyžice kr cukru
2 lyžice hladkej múky
2 lyžice kukuričného škrobu
2 lyžice masla
4 trojuholníčky taveného syra bez príchute (môžete nahradiť kyslou smotanou alebo maslom)
200 ml hustej šľahačkovej smotany (40%)
Na preliatie:
mlieko
Na polevu:
200 ml hustej šľahačkovej smotany
1 tabuľku horkej čokolády
Ďalej: banány
Postup:
Vajcia vymiešame s bielkami, cukrom a vanilkou.
Potom pridáme preosiatu múku s práškom do pečiva a nakoniec vmiešame do cesta aj sódu, ktorú pokvapkáme citrónovou šťavou.
Cesto navrstvíme do formy (idálne jenskej misy).
Pečieme pri teplote 180 stupňov, pričom nastavíme pečenie len zo spodu.
Pripravíme si krém:
2 banány roztlačíme, pridáme žĺtky, cukor, vanilku, škrob a múku.
Na plameni uvaríme hustý krém.
Pridáme 2 lyžice masla, syr a miešaním v horúcej zmesi na plameni rozpustíme.
Nakoniec vmiešame šľahačkovú smotanu, premiešame a zložíme z plameňa.
Cesto popicháme vidličkou a polejeme mliekom.
Potom cesto zalejeme krémom.
Do krému uložíme kolieska banánov.
Na polevu si zahrejeme smotanu a rozpustíme v nej čokoládu.
Zalejeme povrch dezertu.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video postup nájdete TU.