Na Veľkú noc kúpujem obyčajné lístkové cesto a za 15 minút robím dezert, ktorý tromfne všetky zákusky: Každý hľadá tento recept!

Pripravte si na Veľkú noc tieto plnené koláčiky z lístkového cesta. Sú fantastické a hostia budú nadšení!

Pripravte hosťom na sviatky tieto fantastické dezertíky z lístkového cesta.

 

 

Ideálna pochúťka k čaju alebo ku kávičke. Príprava je veľmi jednoduchá.

Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Appetizing.tv-Baking Recipes.

Potrebujeme:

700 g lístkového cesta

0,5 l plastovú fľašu

orezávač

2 vajcia

60 g kryštálového cukru

25 g kukuričného škrobu

250 ml smotany na šľahanie

50 g nutelly

Postup:

Lístkové cesto si vyvaľkáme alebo ak kupujeme vyvaľkaný plát, rozložíme si ho na pracovnú dosku.

 

 

Zoberieme si plastovú fľašu a pomocou orezávača z nej odrežeme dno. 

Odrezanou stranou vykrajujeme z cesta kvetinky, pekne vedľa seba.

Následne plát po okrajoch orežeme a preložíme na plech na papier na pečenie.

Popicháme vidličkou celé cesto mimo kvetiniek a vložíme do rúry.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 25 minút. 

Medzitým si oddelíme žĺtky a bielky.

Žĺtky vložíme do hrnca s cukrom a škrobom, vymiešame metličkou a zalejeme mliekom.

Znovu dôkladne vymiešame a za stáleho miešania varíme do zhustnutia. 

 

 

Krém si potom prelejeme do misky a prikryjeme potravinárskou fóliou. 

Necháme 30 minút chladnúť.

Potom primiešame nutellu a pomocou plniacej špičky naplníme krémom každú upečenú kvetinku. 

Na záver ešte posypeme práškovým cukrom a podávame k čaju.

Falošné veterníky z lístkového cesta

 

 

Potrebujeme:

1 hárok lístkového cesta (kúpila som chladené v Lidli)

1 bal. vanilkového pudingu (ja som dala puding bez varenia)

300 ml mlieka

300 ml smotany na šľahanie

Voliteľné:

Nakrájané jablká

Cukor

Maslo

Škorica

Postup:

Lístkové cesto si nakrájame na štvorce pomocou radielka.

Potrieme mliekom a dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 15-20 minút.

Puding bez varenia si vyšľaháme v studenom mlieku.

Ak varíme z klasického pudingu tak po uvarení prikryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Vyšľaháme si aj smotanu a obe hmoty spojíme.

Upečené cesto rozrežeme v strede.

Na jednu polovicu nanesieme krém pomocou cukrárskeho vrecka, položíme vrchnú časť cesta a máme hotovo.

Ak chcete pridať aj ovocnú vrsvu, tak odporúčame skaramelizované jablko.

Jablká nakrájame na kocky. Na panvici rozpustíme maslo.

Pridáme jablká, cukor, škoricu. Dobre premiešame.

Keď jablká zmäknú, navrstvíme na rozkrojené lístkové cesto najskôr vrstvu jabĺk.

Potom navrstvíme krém a prikryjeme druhou časťou cesta.

Podávame.

Namiesto ovocia môžeme ako náplň zvoliť len šľahačku vyšľahanú so stužovačom a nitellu.

Všetky tri verzie dezertu majú veľký úspech.

 

Celý postup si môžete pozrieť v priloženom videu.

Dobrú chuť!

 

 

 

Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pexels

Picture of Miroslava

Miroslava

Redaktorka magazínu To je nápad!

🔥 Dnes najobľúbenejšie

Našli ste v článku chybu?

Nahláste nám ju a pomôžte tak zlepšiť náš obsah.

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou Dobré médiá, s. r. o., so sídlom: Plynárenská 1, 821 09 Bratislava – mestská časť Ružinov, IČO: 51 008 378, zapísanou v Obchodnom registri Mestského súdu Bratislava III, oddiel: Sro, vložka č. 121515/B na účely spätného kontaktovania. Viac informácií k ochrane osobných údajov nájdete tu.